Bechtel nu stie daca deschide santierele in Salaj in ianuarie

Magazin Salajean 6 decembrie 2007 0

Bechtel nu stie daca deschide santierele in Salaj in ianuarie

Cu toate ca, pe teritoriul Salajului, lucrarile la viitoarea Autostrada Transilvania ar trebui sa fie incepute de Compania Bechtel in primele zile ale lui 2008, constructorul nu stie, deocamdata, daca va putea intra in paine dupa planul stabilit. Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al Companiei Bechtel, ne-a declarat ca pana acum, Bechtel nu a primit aliniamentul pentru viitoarea autostrada de la Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi. Ca urmare, nu se poate aproxima data la care va incepe lucrul in Salaj.

Potrivit sursei citate, aliniamentul respectiv ar putea fi predat zilele urmatoare, dar nici in acest sens purtatorul de cuvant nu a putut oferi o data exacta.

Compania Bechtel va deschide primele santiere din Salaj in localitatile Port – Marca, in aceasta zona, constructorul avand deja amenajata o statie de betoane. Lungimea arterei de circulatie pe teritoriul Salajului este stabilita la 83 de kilometri.

Sapaturi pe bucatele

Referitor la aceeasi zona, expertul Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu National Cultural Salaj, Dan Sana, ne-a declarat ca situl arheologic Palis, care va fi strabatut de autostrada, a fost eliberat de sarcina doar pe trei sferturi, un colt din parcela neavand nici acum certificat de descarcare arheologica. Asta – pentru ca si sapaturile arheologice au fost facute tot pe trei sferturi din suprafata totala a sitului. Ar fi bine sa se cerceteze intreaga suprafata si sa se obtina certificat de descarcare de sarcina pentru tot situl Palis, pentru a nu fi probleme.

Dan Sana a mai spus ca, acum, chiar daca Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau – Salaj ar dispune iesirea pe teren a arheologilor pentru efectuarea de sapaturilor, masura ar fi inutila, in conditiile in care pamantul este inghetat.

Cel mult, s-ar putea sapa pe zonele unde nu s-au evidentiat vestigii arheologice in cercetarile de suprafata. Sunt zone care, oricum, trebuie sapate, a spus Dan Sana.

Acesta a mai informat ca in Salaj nu s-au mai efectuat sapaturi arheologice pe traseul autostrazii in ultima luna, judetul ramanand cu doar patru certificate de eliberare de sarcina.

Pana acum, in total au fost descarcati de sarcina arheologica 1.420 de metri, dintr-un total de aproximativ 83.000 de metri (83 de kilometri) cat va masura traseul autostrazii pe teritoriul judetului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »