Bechtel ameninta din nou cu disponibilizarile

Magazin Salajean 20 aprilie 2010 0

Bechtel ameninta din nou cu disponibilizarile

Pentru moment, compania Bechtel nu a luat nicio hotarare clara in legatura cu cei 1.900 de muncitori – dintre care 86 sunt salajeni – despre care a declarat anterior ca doreste sa-i disponibilizeze.

Decizia privind soarta celor 86 de muncitori salajeni, pe care compania americana Bechtel ar vrea sa-i trimita in somaj, va fi decisa, cel mai probabil, saptamana aceasta. Purtatorul de cuvant al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat pentru media centrala ca, deocamdata, nu s-a decis nimic in privinta disponibilizarilor, fiind foarte posibil ca, in aceasta saptamana, sa se ia o hotarare in acest sens. El a mai mentionat ca nici discutiile cu Compania Nationala de Autostrazi (CNADNR) nu au fost inca finalizate, dar ca, in principiu, exista un consens asupra lucrarilor care ar trebui efectuate anul acesta. Astfel, singura problema pe care CNADNR ar mai trebui sa o rezolve ar fi cea a finantarii, deocamdata insa, sta sub semnul intrebarii.

Amenintarile cu disponibilizarea dadea dureri de cap angajatilor Bechtel si in urma cu doua luni. La acea vreme, compania Bechtel anunta ca va continua disponibilizarile pe santierul Autostrazii Transilvania. Astfel, cu exceptia a 300 de muncitori care ar fi urmat sa lucreze pe portiunea Campia Turzii-Turda, restul angajatilor trebuiau trimisi acasa.

Si in acel caz, Bogdan Sgarcitu, declara pentru Magazin Salajean ca, in viitorul apropiat, compania va fi nevoita sa puna pe liber sute de angajati. Problema consta in faptul ca bugetul aprobat de Parlament nu acopera nici macar datoria din 2009, pe care statul o are fata de compania noastra, explica Bogdan Sgarcitu, care a facut trimitere la impactul social pe care l-ar putea provoca eventualele disponibilizari de la Bechtel.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »