Baza de agrement la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 16 august 2007 0

Baza de agrement la Simleu Silvaniei

Primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, a informat ieri, intr-o conferinta de presa, ca locuitorii de sub Magura au la dispozitie in aceasta vara o baza de agrement care include terenuri de fotbal (cu gazon artificial), un teren de tenis de camp si o pista de carting si role. Pentru ca sporturile sa poata fi practicate si dupa lasarea intunericului, terenurile sunt prevazute cu nocturna. Locatia in care poate fi gasita baza sportiva Cubic este pe malul Crasnei, in zona Colegiului National Simion Barnutiu.

Prin amenajarea Bazei de agrement Cubic, unul din locurile parasite din Simleu a prins din nou viata. Ma bucur ca investitorul – SC Compart Inter SRL, este unul serios si ca parcul respectiv a devenit ceea ce ne doream sa fie, a spus primarul Turcas.

Potrivit sursei citate, amenajarea parcului a fost hotarata de autoritatile administratiei locale in anul 2005. Prin hotararea Consiliului Local s-a aprobat concesionarea prin licitatie publica deschisa a obiectivului Baza de agrement Cubic cu un teren aferent in suprafata de 8.094 de metri patrati, cuprins in domeniul public al orasului. Durata concesionarii a fost aprobata pe o perioada de 25 ani incepand de la data semnarii contractului, cu posibilitatea de prelungire. SC Compart Inter SRL, investitorul amintit anterior, a fost desemnat in urma licitatiei ce a avut loc in 15 august 2005.

Primarul Turcas a declarat ca, potrivit caietului de sarcini, concesionarul era obligat sa pastreze specificul obiectivului concesionat, respectiv Zona de agrement pentru copii si tineret si sa amenajeze doua terenuri de tenis, lac pentru agrement si sporturi cu barca, masa de tenis, terasa, spatii verzi, alei de acces si locuri de joaca pentru copii. De asemenea, pentru tineri, era prevazuta amenajarea unei piste pentru carturi si role.

Pana la ora actuala, mai mult de jumatate din obiectivele propuse in caietul de sarcini au fost executate. Terenurile sunt imprejmuite toate de spatii verzi si pomi ornamentali, iar pentru a asigura iluminatul in zona, au fost amplasate felinare. Pe viitor se intentioneaza continuarea investitiei prin reconditionarea bazei de inot si a lacului pentru agrement, astfel ca oamenii vor putea face si iesiri cu barca, a conchis primarul Turcas.

Dumitru Blaga, administratorul Bazei de agrement Cubic, prezent ieri in conferinta de presa, a declarat ca pana acum s-au investit in amenajari aproximativ 200.000 de euro, dar aceasta suma inseamna doar 25 la suta din totalul financiar care va fi folosit la Simleu. Ca urmare, lucrarile care urmeaza sa fie desfasurate in viitor se vor ridica la alti 600.000 de euro. Dintre investitiile gandite pentru anii care urmeaza, Dumitru Blaga a amintit pentru inceput realizaera vestiarelor si bazinul de inot. Vestiarele vor fi realizate pana la sfarsitul acestui an. Bazinul de inot este deja in lucru. Terenul unde este amenajat bazinul nu permite dimensiuni foarte mari pentru acesta. Oricum, va fi un bazin, dar trebuie sa stabilim daca va fi unul acoperit sau unul in aer liber, a spus administratorul.

Despre profitul pe care il aduce complexul sportiv, administratorul aspus ca nu este unul mare, asa cum s-ar putea crede. Ne-am gandit sa cream in Simleu o zona de agrement la standarde europene si nu la profitul obtinut. Este important sa poti oferi locutitorilor, fie ei adulti sau copii, un spatiu unde sa isi petreaca timpul liber, a conchis Dumitru Blaga.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »