“Băuturile morţii” provenite din Republica Cehă nu au ajuns în Sălaj

Mihaela Moldovan 12 octombrie 2012 2
“Băuturile morţii” provenite din Republica Cehă nu au ajuns în Sălaj

Nicio băutură contrafăcută cu metanol, produsă în Republica Cehă, nu a ajuns în Sălaj. Controalele demarate la finalul lunii septembrie de inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj în unităţile comerciale mari şi în depozitele din judeţ au relevat că nicio sticlă cu “băuturile morţii” nu a ajuns pe rafturi, la îndemâna sălăjenilor.
Alerta privind băuturile contrafăcute cu metanol, produse în Republica Cehă, s-a extins, acum trei săptămâni, şi în România, după ce în Polonia şi Cehia au murit 27 de persoane, iar alte câteva zeci au ajuns la spital în urma intoxicării cu alcool contrafăcut. Inspectorii DSVSA Sălaj au demarat de urgenţă controale în supermarketurile şi în depozitele de profil din judeţ, pentru a verifica dacă asemenea băuturi au ajuns spre comercializare şi în judeţul nostru, însă rezultatul a fost negativ. “Nu a fost depistat niciun produs din cele cu probleme în urma acestor verificări care au avut loc în toate unităţile comerciale mari şi în depozitele din judeţ”, a declarat directorul DSVSA Sălaj, Mircea Martin.
DSVSA atrage atenţia populaţiei să nu cumpere băuturi alcoolice din surse neautorizate.
Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Naţională a Vămilor, România a importat în prima jumătate a anului în curs 10.300 de litri de lichior, 36.000 de litri de rachiu şi 1.228 de litri de băuturi spirtoase din Cehia.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Mitica de la Fetindia 12 octombrie 2012 at 10:44 - Reply

    Dupa cum arata domnul din imagine, cred ca a gustat din “băuturile morţii”

  2. Anonim 12 octombrie 2012 at 14:11 - Reply

    Poate ar trebui solicitata parerea si altor institutii.Mai nou veterinarii se ocupa si de lichior si alte bauturi spirtoase.De sanatatea animalelor cine se mai ocupa .

Lasa un Raspuns »