Bateriile si acumulatorii la control!

Magazin Salajean 16 noiembrie 2010 0

Bateriile si acumulatorii la control!

Opt operatori economici din municipiu au fost controlati, la sfarsitul lunii trecute, de catre comisarii de la Protectia Consumatorilor, daca respecta prevederile legale privind regimul bateriilor, acumulatorilor si al deseurilor acestora. La patru dintre acestia au fost depistate nereguli.

Directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj, Claudiu Silaghi, a declarat ca au fost constatate abateri la produse in valoare de 1.680 de lei. Au fost constatate urmatoarele deficiente: lipsa afisarii anuntului conform Hotararii de Guvern 1132/2008 privind regimul bateriilor si acumulatorilor si al deseurilor de baterii si acumulatori. Potrivit legii, distribuitorii de baterii si acumulatori auto sunt obligati sa afiseze la loc vizibil anuntul: Predati bateriile si acumulatorii auto in vederea valorificarii.

Acestia trebuie sa afiseze in mod vizibil pretul pentru o baterie sau un acumulator auto si valoarea depozitului corespunzator, sa emita cumparatorului, la vanzarea produsului, o chitanta pe care sa se specifice valoarea depozitului, sa ramburseze cumparatorului valoarea depozitului, in cazul in care, in termen de maximum 30 de zile de la data achizitionarii, cumparatorul ii preda o baterie sau un acumulator auto. De asemenea, au fost constatate abateri la lipsa traducerii in limba romana a elementelor de identificare si caracterizare, a declarat Silaghi.

Potrivit acestuia, in urma controlului au fost aplicate doua avertismente si o amenda in valoare de 2.000 de lei. Al patrulea agent economic nu a fost sanctionat, remediind in timpul verificarilor deficientele constatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »