Basescu l-a avansat pe Viorel Stanca la grad de general in rezerva al SRI

Magazin Salajean 13 iunie 2007 0

Basescu l-a avansat pe Viorel Stanca la grad de general in rezerva al SRI

Printr-un decret semnat luni de presedintele Traian Basescu, colonelul in rezerva al Serviciului Roman de Informatii, Viorel Stanca, a fost ridicat la rang de general de brigada. Contactat in cursul zilei de iei, Viorel Stanca a marturisit ca, desi nu se astepta la acest lucru, avansarea sa la rangul de general de brigada a venit la propunerea Asociatiei Ofiterilor in Rezerva SRI, recomandare facuta Presedintiei Romaniei in urma cu peste un an si jumatate. Avansarea semnata de presedintele Traian Basescu imi da satisfactia sa stiu ca sunt apreciat pentru ceea ce am facut pentru aceasta tara, pentru comunitatea salajeana si, implicit, pentru rolul meu in cadrul Asociatiei Ofiterilor in Rezerva SRI, a spus Viorel Stanca.

Cat despre acuzatiile facute de o parte din presa centrala, incriminari potrivit carora Viorel Stanca ar fi fost avansat ca urmare a activitatii sale politice din fruntea PD Salaj, liderul democrat neaga orice implicare a politicului in acest act. Astfel de avansari au avut loc in mai multe judete din tara. Trebuie sa stiti ca decretul prin care am fost ridicat la rang de general de brigada a fost semnat si de premierul Calin Popescu Tariceanu. Deci, nu vad ce imixtiune ar avea activitatea mea politica in toata aceasta chestiune. Mai mult, nu consider ca as fi un om de afaceri controversat, nu am facut politie politica si nici nu am activat vreodata sub acoperire. Toate aceste elemente nu sunt altceva decat niste speculatii, minciuni, inventii care au ca tinta precisa denigrarea mea. Insa, vreau sa va marturisesc ca orice fel de inventie as auzi la adresa mea, nu ma va face sa nu ma bucur de ceea ce merit pe deplin, a incheiat Viorel Stanca.

Proaspatul general de brigada in rezerva a activat, inainte de `89, in cadrul fostei Securitati, fiind ofiter al Directiei a III-a de contraspionaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »