Barurile si discotecile salajene, luate la puricat de oamenii legii

Magazin Salajean 18 noiembrie 2010 0

Barurile si discotecile salajene, luate la puricat de oamenii legii

Peste 1.200 de contraventii au constatat oamenii legii in actiunile desfasurate la nivelul judetului Salaj, in perioada 21 octombrie – 14 noiembrie, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, infractionalitatii specifice in mediul rural precum si pentru mentinerea ordinii si linistii publice. Au fost vizate in special barurile si discotecile din satele judetului, precum si zonele rurale in care se desfasoara acte de comert.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul Judetean de Politie Salaj, la aceste activitati au fost angrenate forte de ordine din cadrul structurilor de politie rurala, a posturilor de politie comunale si efective de jandarmi, politisti rutieri si politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Au fost organizate 679 de actiuni si controale la care au participat 307 politisti si 78 de jandarmi, ocazie cu care au fost constatate 63 de infractiuni si prinsi 43 de infractori, fiind aplanate si 104 stari conflictuale.

Aceste structuri au actionat in sistem integrat, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor comise cu violenta in zona barurilor si discotecilor. De asemenea, au fost organizate actiuni punctuale la discotecile din localitatile Rus, Hida, Sag, Bobota, Galgau, Crasna, precum si pe raza comunelor Dragu, Balan, Cuzaplac, Almasu, Dersida, Rus si Ileanda, unde exista comunitati de rromi si unde au actionat echipe mixte formate din politisti si jandarmi. In aceeasi perioada, fortele angrenate au actionat atat pentru prevenirea si combaterea infractiunilor de furt, in special furturi de animale si produse agricole de pe camp cat si pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice pe raza fiecarui birou de politie rurala, fiind organizate activitati punctuale in zonele de risc, se arata in informatia de presa.

Tot in perioada mentionata, au fost organizate patrule intercomunale la nivelul fiecarei formatiuni de politie rurala care au actionat pentru aplanarea starilor conflictuale, identificarea persoanelor si bunurilor urmarite, verificarea transporturilor de animale vii, combaterea furturilor din locuinte, societati comerciale si a celor de produse agricole, cereale. Nu au fost omise nici actiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere in mediul rural, fiind organizate filtre si controale in comun cu jandarmii, politistii rutieri si politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, pentru identificarea transporturilor si actelor ilegale de comert cu cereale, legume fructe, tutun, alcool, in piete si targuri.

Au fost aplicate in total 1.215 contraventii sanctionate cu amenzi in valoare de 252.610 de lei, dintre care 140 la Legea 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 33 la Legea 12/1991, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 858 la OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice si 184 contraventii la alte acte normative. Totodata, in timpul activitatilor au fost confiscate bunuri in valoare de 23.000 de lei. Au fost ridicate in vederea suspendarii 58 de permise de conducere si 34 de certificate de inmatriculare, se mai arata in informatia de presa.

In ceea ce priveste evolutia criminalitatii, in perioada desfasurarii actiunii comune au fost sesizate in mediul rural 218 infractiuni, fata de 214 infractiuni sesizate in perioada 20 septembrie-20 octombrie 2010.

Municipiu in siguranta

Astfel de activitati preventive vor fi desfasurate si la nivelul municipiului Zalau. In vederea asigurarii unui climat de siguranta civica si crearii cadrului operational necesar desfasurarii in conditii de siguranta a traficului rutier, in scopul diminuarii riscului rutier si a fenomenului infractional, in perioada 15-28 noiembrie, pe raza municipiului Zalau se vor organiza actiuni preventive prin asigurarea de efective de la Serviciul Rutier si de la Biroul Rutier Municipal.

Obiectivele acestor actiuni preventive sunt: cresterea autoritatii politiei si asigurarea respectarii legii, prin organizarea de actiuni specifice punctuale, intarirea prezentei echipelor de patrulare in mediile si zonele de interes operativ pentru prevenirea activitatilor infractionale si cresterea vizibilitatii elementului politienesc. De asemenea se vor desfasura actiuni specifice punctuale pentru descurajarea furturilor de autovehicule, a identificarii autovehiculelor furate sau a celor aflate in litigiu cu firmele de leasing sau inchirieri precum si identificarea si tragerea la raspundere a celor ce conduc autovehicule aflate sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor sau substantelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora. Se va actiona cu precadere in zona cluburilor si discotecilor.

Actiuni preventiv-reactive in judet

Pentru asigurarea unui climat de siguranta civica si crearea cadrului operational necesar diminuarii fenomenului infractional, in perioada 11-13 noiembrie anul curent, la nivelul I.PJ. Salaj au fost organizate actiuni preventiv-reactive, in sistem integrat, fiind folosite efective din structurile de ordine publica, politie rutiera, politie transporturi, investigatii criminale, investigare a fraudelor, combaterea criminalitatii organizate si interventie rapida. Cu aceasta ocazie au fost constatate 29 de infractiuni, fiind retinute 12 permise de conducere si trei certificate de inmatriculare retrase. Totodata, au fost aplicate 441 de contraventii insotite de amenzi in valoare de peste 61.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »