Barurile din Sarmasag vor fi inchise dupa miezul noptii

Magazin Salajean 18 august 2011 0

Barurile din Sarmasag vor fi inchise dupa miezul noptii

Tinerii din Sarmasag se vor putea distra, in baruri, doar pana la miezul noptii. Aceasta decizie a fost luata de catre consilierii locali, in urma deselor scandaluri iscate pe fondul consumului de alcool.

Potrivit informatiilor furnizate de primarul comunei Sarmasag, Dombi Attila, hotararea Consiliului Local referitoare la schimbarea programului barurilor va intra in vigoare de la inceputul lunii septembrie. Vor fi afectate de aceasta decizie patru localuri, unul care are si discoteca si functioneaza in satul Lompirt si alte trei baruri din Sarmasag.

Interzicerea functionarii acestor unitati de alimentatie publica dupa miezul noptii a starnit nemultumiri in randul tinerilor si mai ales al adolescentilor. Prim-edilul a aratat ca ponderea clientilor aflati in toiul noptii la mesele din baruri o detin tinerii cu varste intre 14 si 20 de ani. Unii dintre acestia provin chiar din familii aflate in situatii de risc, ai caror parinti deseori nu au bani pentru hrana. In ultima vreme, la nivel de comuna s-au petrecut o serie de acte de violenta si scandaluri care au determinat administratia locala sa ia aceasta hotarare.

Nu sunt fericit cand tinerii nostri ne reproseaza ca nu au unde se distra. Dar a sta prin baruri nu cred ca este cea mai buna distractie. Niciun parinte nu si-ar dori ca de la distractie copilul sau sa ajunga la spital. Asa s-a intamplat de nenumarate ori, cand, fie au ajuns cu maini rupte, fie cu falca mutata de la loc. Daca nu luam masuri vom fi acuzati de cetateni ca suntem pe-o mana cu infractorii sau criminalii, a explicat primarul de Sarmasag.

Hotararea Consiliului Local nu ii vizeaza doar pe unii

Dombi Attila a admis ca acest demers il va nemultumi si pe administratorul unitatii care functioneaza la statia de carburanti, aceasta avand program non-stop. El sustine ca hotararea de Consiliu Local este valabila si pentru aceasta unitate, mai ales ca si aici s-au iscat de cateva ori probleme. Dar nu tinerii din Sarmasag se bat, ci cei care vin de pe alte sate, din alte comune. Sunt foarte tentante aparatele de jocuri electronice de aici. Daca oprim celelalte unitati si va functiona doar aceasta, cu siguranta incidentele se vor petrece aici. Pe de alta parte, ii vom dezavantaja pe ceilalti proprietari, a afirmat interlocutorul nostru. Deocamdata, unitatea de la statia de carburanti functioneaza potrivit orarului de pana acum (permanent). Administratorul unitatii, Adrian Sturz ne-a spus ca nu a primit nicio comunicare de la Consiliul Local referitoare la obligativitatea schimbarii programului de functionare. Localul are regim de unitate ce functioneaza in cadrul unei benzinarii si este amplasat pe drum european, a precizat patronul acesteia. Cu certitudine, marii transportatori si automobilistii obisnuiti sa serveasca aici masa sau cel putin o cafea, vor fi dezamagiti de faptul ca usile localului vor sta inchise dupa miezul noptii.

La Crasna, cinci localuri au deja acest program

Consiliul Local din Sarmasag nu este primul care face acest pas pentru a asigura linistea cetatenilor. Anul trecut, asa cum am aflat de la viceprimarul din Crasna, Alexandru Torma, alesii locali din comuna au adoptat o hotarare similara. Aceasta a vizat modificarea orarului la trei localuri (baruri) din centrul de comuna, unul din Ratin si unul din Marin. Demersul de a interzice functionarea unitatilor respective dupa ora 24.00 a dat roade, pentru ca, asa cum a considerat edilul, a scazut numarul incidentelor pe raza comunei, chiar daca, initial, tinerii care obisnuiau sa gaseasca deschis la bar pana dimineata, s-au aratat foarte nemultumiti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »