Barurile şi cafenelele, luate la puricat de Protecţia Consumatorilor

Magazin Salajean 17 mai 2011 0

Barurile şi cafenelele, luate la puricat de Protecţia Consumatorilor

Controalele efectuate luna trecută în barurile şi cafenelele sălăjene, de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor, au scos la iveală nenumărate nereguli în majoritatea unităţilor controlate. De la afişarea preţurilor după bunul plac al administratorilor şi până la sute de litri de sucuri şi băuturi alcoolice expirate, acestea sunt doar câteva dintre neregulile constatate.

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, Claudiu Silaghi, ne-a declarat că acest control tematic a vizat 13 operatori economici din judeţ, privind respectarea prevederilor legale în activitatea depusă în baruri şi cafenele. Ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 4.100 de lei, precum şi 12 avertismente. Doar doi operatori economici din cei verificaţi nu prezentau abateri de la normele în vigoare, a precizat Silaghi.

Astfel, au fost constatate nereguli la legalitatea funcţionării, respectiv lipsa afişării orarului de funcţionare şi a certificatului unic de înregistrare. La alţi agenţi economici s-au depistat abateri privind modul de informare a consumatorilor şi a condiţiilor specifice conform legii. Mai precis, în trei baruri şi cafenele fie lipseau aparatele pentru eliminarea fumului de ţigară, fie acestea erau nefuncţionale. Referitor la calitatea produselor comercializate, comisarii au găsit la şase operatori economici produse cu termenul de valabilitate depăşit.

Un caz mai aparte a fost semnalat la un operator economic din Zalău, unde a fost descoperită pusă în vânzare o cantitate extrem de mare de produse expirate, mai precis peste 200 de litri de sucuri şi bere cu termenul de valabilitate depăşit, în valoare de aproximativ 600 de lei. Marfa a fost retrasă definitiv de la comercializare, unitatea fiind sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 de lei, a afirmat directorul CJPC Sălaj, nedorind să facă public numele societăţii respective. Alte deficienţe au mai fost depistate la alţi doi operatori economici în privinţa afişării preţurilor la comercializarea berii la halbă, a preţurilor pe unitatea de măsură, precum şi la diferite produse comercializate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »