Bani pentru salarii la Şcoala Postliceală Sanitară

Magazin Salajean 28 aprilie 2011 0

Bani pentru salarii la Şcoala Postliceală Sanitară

Consilierii municipali au aprobat ieri alocarea sumei de 100.000 de lei pentru salariile personalului din cadrul Şcolii Postliceale Sanitare din Zalău. Banii au fost repartizaţi prin proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pentru anul 2011 pentru activităţi autofinanţate la Şcoala Posliceală Sanitară. Suma totală necesară pentru chletuielile de personal este de 360.300 de lei, din care 125.780 de lei din bugetul local şi 234.520 de lei din activităţi autofinanţate. Şcoala funcţionează cu şase clase, respectiv, două sunt susţinute de la bugetul local şi patru din taxe şcolare.

Primăria Zalău a solicitat în cursul lunii acestei unităţi de învăţământ ca, pentru personalul plătit din activităţi autofinanţate, să se încheie contracte pentru prestări servicii sau contracte de muncă cu timp parţial, dar acest lucru nu s-a întâmplat. La data aprobării bugetului municipiului Zalău, Şcolii Postliceale Sanitare i s-a repartizat suma de 183.380 de lei. Sunt indignat că pentru ceea ce nu rezolvă instituţiile statului noi trebuie să oferim o soluţie. Direcţia Finanţelor şi Prefectura Sălaj nu au găsit o variantă de compromis pentru ca în momentul majorării plafonului municipalitatea să poată suplimenta sumele pentru salarii fără a încălca prevederile legale, şi nici şcoala nu s-a conformat recomandărilor Primăriei Zalău, a remarcat consilierul local Teodor Bălăjel.

Situaţia nu este singulară. Plafonul de salarii este insuficient şi pentru asistenţii persoanelor cu handicap grav, pentru care se dispune suma de 468.000 de lei. Nu există încă o soluţie nici pentru cei 137 de asistenţi personali, pentru care banii ajung cel mult până în luna iunie iar noi va trebui să îi înştiinţăm că îi trimitem în şomaj, a menţionat Dana Coţa, viceprimar al Zalăului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »