Bani pentru promovarea Zalaului si a Festivalului Roman

Magazin Salajean 22 septembrie 2011 0

Bani pentru promovarea Zalaului si a Festivalului Roman

Administratia municipala a semnat contractul de finantare pentru proiectul Promovarea Festivalului Roman Zalau Porolissum. Potrivit informatiilor prezentate ieri, in cadrul unei conferinte de presa de Mariana Cuibus, directorul Directiei Economice din Primaria Zalau, documentatia de finantare a fost parafata in 25 iulie, iar valoarea totala a fondurilor prevazute prin proiect este de 1,004 milioane de lei, din care 793.114 de lei reprezinta asistenta financiara solicitata, iar diferenta este contributia proprie. Finantarea proiectului care vizeaza promovarea turistica a municipiului si a Festivalului Roman, a fost obtinuta in cadrul programului Operational Regional axa 5.3.

Stiind ca proiectul se desfasoara pe perioada a 27 de luni, din suma alocata vor fi acoperite cheltuielile a doua editii a manifestarilor festivalului si, totodata, vor fi extinse actiunile (vor fi organizate si activitati sportive, va creste calitatea actului cultural prin sustinerea unor reprezentatii de teatru). Mai mult, prin acest proiect Zalaul va participa la targuri nationale de turism, vor fi realizate filme si emisiuni pentru promovarea Zalaului si imprejurimilor acestuia, un studiu de impact.

Radu Capilnasiu, primarul Zalaului a aratat ca scopul implementarii proiectului este de a atrage cat mai multi turisti in oras. Edilul nu a exclus faptul ca manifestarile viitoare (atat demonstratiile de lupta, cat si de parada a trupelor militare) se vor desfasura si la Zalau si la Complexul Arheologic Porolissum Moigrad, in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si Arta din Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »