Bani pentru ANL-uri la sate

Magazin Salajean 9 martie 2010 0

Bani pentru ANL-uri la sate

Desi Romania sta sub auspiciile crizei economice, iar previziunile analistilor financiari sunt tot mai sumbre, premierul Emil Boc este pus pe fapte mari si promite ca sunt bani suficienti pentru ca programele demarate la nivel national sa mearga struna in 2010.

La capitolul social, Boc a spus ca, in ciuda crizei economice, sunt prinse la rectificarea bugetara care va fi facuta anul acesta, 46 de locuinte sociale pentru Zalau, tot aici trebuind finalizate in aceasta primavara cele 74 de locuinte ANL, din cartierul Viitorului. Pe langa aceasta, vor beneficia de ajutor financiar din partea autoritatilor centrale si proiecte ANL din mediul rural. Peste 100 de locuinte vor fi ridicate astfel, in 2011, in Crasna (24), Sarmasag (24), Simleu Silvaniei (11), Treznea (noua), Mirsid (noua), Hida (noua), Bobota (noua), Ileanda (18), Cuzaplac (noua), Nusfalau (noua), Romanasi (noua), in timp ce trei sali de sport, din Valcau de Jos, Chiesd si Marca (fiecare cu o capacitate de 150 de locuri, n.r.) vor fi finalizate in perioada urmatoare.

Totodata, in acest an incep lucrarile la alte doua sali, din Maeriste si Simleu Silvaniei, tot cu 150 de locuri fiecare, care vor fi finalizate in 2011, iar in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonei rurale vor fi finantate cu totalul de 828.000 de lei, pentru construirea de baze sportive, 11 primarii din Salaj. In baza aceleiasi ordonante, alte 37 de unitati administrativ-teritoriale vor fi sprijinite financiar pentru realizarea de poduri, podete si platforme de gunoi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »