Bani pentru angajaţii care lucrează cu fonduri UE

Magazin Salajean 9 martie 2011 0

Bani pentru angajaţii care lucrează cu fonduri UEExecutivul a adoptat o ordonanţă prin care personalul din autorităţile şi instituţiile publice va putea desfăşura activităţi în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile în afara programului de lucru, pe bază de contract de prestări servicii. Excepţie de la această prevedere vor face demnitarii, aleşii locali, auditorii şi persoanele cu atribuţii de control financiar.

De asemenea, prin Legea-cadru a salarizării unice în sistemul bugetar, personalul din echipele de proiect, inclusiv din Agenţiile de management şi organismele de implementare care lucrează cu fonduri europene, beneficiază, începând cu 1 ianuarie 2011, de o majorare a salariului de bază cu până la 25 de clase de salarizare, proporţional cu timpul de lucru efectiv alocat activităţilor din fiecare proiect. Dar aceste două prevederi nu pot fi cumulate.

Fondurile pentru plata serviciilor prestate în afara programului de lucru de angajaţii cu atribuţii în gestionarea fondurilor nerambursabile vor proveni din bugetul proiectului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »