Bani mai putini pentru medicii de familie

Magazin Salajean 28 ianuarie 2009 0

Bani mai putini pentru medicii de familie

Medicii de familie din Salaj vor primi, in aceste zile, decontarile aferente serviciilor prestate in ultimul trimestru al anului 2008. Din pacate pentru ei, criza a atins si domeniul sanitar, astfel ca medicii vor lua mai putini bani decat in celelalte trei trimestre ale anului trecut. Mai exact, pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie, valoarea definitiva a punctului per capita, pentru plata per capita a medicilor de familie, este de 4,66 lei, cea mai mica valoare din intreg anul. Diferenta este considerabila, avand in vedere ca, pentru primul trimestru al lui 2008, valoarea definitiva a punctului per capita a fost de 4,78 lei, iar in al treilea trimestru a ajuns chiar la 5,15 lei.

Diferente semnificative se constata si in ceea ce priveste valoarea definitiva a punctului pe serviciu, pentru plata pe serviciu a medicilor de familie. In prezent, este vorba de doar 2,34 de lei, in timp ce in trimestrul al treilea al lui 2008 era in valoare de 4,31 de lei.

Singurul care si-a mentinut o valoare definitiva constanta este punctul in asistenta medicala ambulatorie de specialitate, acesta fiind de 0,94 lei, aproximativ egal cu cat era in primele trei trimestre ale anului 2008.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »