Bani insuficienti pentru protezele salajenilor

Magazin Salajean 23 aprilie 2010 0

Bani insuficienti pentru protezele salajenilor

Bugetul alocat in acest an Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj pentru protezele medicale depaseste usor jumatate din suma necesara. Dupa cum a declarat ieri, in cadrul intalnirii lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, Traian Maxim, seful Serviciului financiar din cadrul CAS Salaj, necesarul pentru 2010 se apropie de 1,5 milioane de lei, in timp ce bugetul alocat este de doar 864.000 de lei. Anul trecut, Casei salajene i s-au alocat 1,22 milioane de lei pentru plata protezelor medicale, buget care a fost consumat in intregime.

Dat fiind faptul ca cererea de proteze depaseste ca valoare sumele prevazute, deciziile emise de catre CAS pentru alocarea unor astfel de dispozitive au la baza anumite criterii, stabilite prin reglementarile din acest domeniu, a spus Maxim, precizand ca din cauza bugetului redus, institutia nu a putut solutiona cererile pentru proteze auditive depuse de 254 de salajeni. In primul trimestru din 2010, din cele 414 decizii privind acordarea unor proteze, 48 au fost pentru proteze auditive.

Prezenti la intalnire, reprezentantii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau au ridicat problema protezelor auditive, care nu au ajuns inca la solicitanti. Potrivit lui Ioan Ivascau, presedintele CARP Zalau, desi asociatia pe care o reprezinta a facut demersurile necesare testarii auditive gratuite a unui mare numar de pensionari din judet, in vederea intocmirii dosarelor pentru procurarea unor proteze auditive, pana in prezent niciuna din cele 48 de cereri nu a fost solutionata. Ba mai mult, intrucat prescriptia medicala este valabila doar 30 de zile, pensionarii care intentioneaza sa obtina proteze auditive prin intermediul Casei vor trebui sa faca o noua testare auditiva.

In acest context, prefectul Alexandru Vegh a propus CARP Zalau continuarea parteneriatului

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »