Bani de la Guvern pentru refacerea infrastructurii locale

Magazin Salajean 1 septembrie 2010 0

Bani de la Guvern pentru refacerea infrastructurii locale

La solicitarea Institutiei Prefectului Judetului Salaj, Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea a 300.000 de lei pentru finantarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate de inundatii din judet. Fondurile sunt destinate reabilitarii si refacerii podurilor, podetelor si drumurilor judetene sau comunale si au fost repartizate astfel: pentru orasul Simleu Silvaniei – 30.000 de lei si pentru comunele Mesesenii de Jos – 20.000 de lei, Somes Odorhei – 20.000 de lei, Cuzaplac – 25.000 de lei, Garbou – 15.000 de lei, Napradea – 10.000 de lei, Creaca – 10.000 de lei, Romanasi – 20.000 de lei, Plopis – 20.000 de lei, Treznea – 30.000 de lei, Sarmasag – 50.000 de lei, Crasna – 50.000 de lei.

Reamintim ca, la nivelul Judetului Salaj, au avut loc, in perioada iunie-august 2010, o serie de fenomene meteorologice deosebite, concretizate prin ploi abundente cantitativ, care au condus la producerea unor calamitati naturale concretizate prin producerea unor inundatii. Astfel, la nivelul drumurilor judetene, inundatiile au afectat unele sectoare de drum si unele poduri situate in raza administrativa a comunelor afectate. In cazul comunelor mentionate mai sus au fost afectate de aceste calamitati naturale podurile, podetele si drumurile comunale din intravilanul localitatilor, iar in unele cazuri au fost deteriorate inclusiv drumurile comunale reabilitate prin programele cu finantare externa.

Lucrarile de reabilitare, decolmatare, consolidare sau refacere a componentelor din infrastructura rutiera afectata, respectiv a podurilor, podetelor si sectoarelor de drum, sunt o necesitate ce nu poate fi acoperita din resursele financiare de care dispun autoritatile administratiei publice locale, motiv pentru care s-a solicitat alocarea unor fonduri de la bugetul de stat. Consider ca sumele primite de la Guvern, alaturi de cele alocate de Consiliu Judetean, vor permite autoritatilor locale din zonele afectate de inundatii realizarea unor lucrari de infrastructura care sa rezolve, cel putin pentru moment, situatiile dificile create in urma inundatiilor, apreciaza Vegh Alexandru, prefectul judetului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »