Bani de la Directia Muncii pentru sinistratii din E24

Magazin Salajean 28 septembrie 2007 0

Directia Muncii si Protectiei Sociale (DMPS) Salaj a facut cunoscut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca ajutoarele financiare de urgenta solicitate Guvernului de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse vor ajunge la familiile afectate de explozia din 14 septembrie a blocului E24 la inceputul lui octombrie. Cei 44.700 lei vor intra in conturile DMPS Salaj, conform prevederilor HG 1.109 din 18 septembrie publicata in monitorul Oficial din 19 septembrie, de unde vor fi distribuiti celor 19 familii sinistrate in functie de necesitatile fiecareia dintre ele.

Astfel, familiile persoanelor decedate vor primi 5.000 de lei, familiilor persoanelor foarte grav ranite li se vor oferi cate 2.000 lei, familiile ale caror membri au suferit rani grave vor primi 1.000 de lei, iar celelalte familii afectate de explozie vor beneficia de suma de 500 de lei. Deasemenea, fiecare membru din familiile afectate va fi ajutat cu suma de 300 de lei.

De mentionat ca anchetele sociale care trebuiau efectuate pentru acordarea sprijinului financiar de urgenta nu au mai avut loc pentru ca, ne declara Matolcsi Elisabeta, director executiv al DMPS Salaj, accesul in interiorul imobilului nu a fost posibil.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »