Bani de la APIA pentru deseurile animale

Magazin Salajean 18 februarie 2010 0

Bani de la APIA pentru deseurile animaleAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a repartizat centrelor APIA, joi, suma de 8,1 milioane de lei, reprezentand sprijinul financiar acordat pentru activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala, datorat cererilor depuse in perioada octombrie – noiembrie 2009. APIA Salaj a intrat in posesia a 102.875 de lei.

Sprijinul financiar, in cuantum de 0,21 euro pentru un kilogram deseu neutralizat, echivalent in lei la cursul oficial al BNR din ziua facturarii, s-a acordat potrivit HG 1211/2005. Potrivit actului normativ mai sus mentionat, nivelul sprijinului se acorda in functie de categoria de deseuri de origine animala si de provenienta acestora, dupa cum urmeaza: 100 la suta pentru animalele moarte provenite de la crescatori individuali si pentru animalele gasite moarte sau alte animale a caror colectare si neutralizare intra in sarcina consiliilor locale;

50 la suta pentru animalele moarte din ferme si pentru deseurile de origine animala provenite din activitatea industriei de taiere a animalelor si de procesare a carnii sau a altor produse de origine animala. Beneficiarii sprijinului sunt persoanele fizice sau juridice care desfasoara activitati de neutralizare a deseurilor de origine animala in unitatile proprii, precum si concesionarul activitatii de neutralizare a deseurilor de origine animala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »