Bani aruncati pe tantari si muste

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

Bani aruncati pe tantari si muste

O jumatate de milion de lei este suma aprobata de autoritatile municipale pentru starpirea insectelor nesuferite care isi duc veacul prin parcurile, gradinile si in subsolurile blocurilor din Zalau. Insa, desi municipalitatea a inceput razboiul impotriva acestora inca din luna aprilie, pana acum bataliile au fost castigate detasat de tantarii care asteapta insetati prada printre zalauani.

Vremea torida dar si ploile abundente din ultima perioada au prins bine insectelor de tot felul. Inaripatele nesuferite au aparut cu duiumul in municipiu, fie in parcuri, fie la subsolul blocurilor, transformand o plimbare de seara intr-o provocare pentru zalauani. Roiurile de tantari ataca tot ce le iese in cale, in speranta unui ospat de zile mari, dand batai de cap zalauanilor, uneori la propriu, de la palmuirile pentru indepartarea micilor zburatoare. Iar vestile nu sunt prea bune pentru cetateni: urmatoarele actiuni de deratizare nu se intrevad decat in luna iulie. Insa pentru atunci, administratia locala le-a pregatit o surpriza neplacuta: un atac cu substante chimice deasupra orasului dar si in subsolul locuintelor din municipiu.

Purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca pe parcursul lunii urmatoare vor avea loc trei actiuni de dezinsectie. Pentru luna iulie sunt programate trei dezinsectii la nivelul municipiului: pe domeniul public, pe domeniul privat la gospodariile individuale – aviotratament, si pe domeniul privat la asociatiile de proprietari. Astfel de actiuni au avut loc si in primavara si sunt programate si pentru luna octombrie. Toate aceste lucrari de dezinsectie pe domeniul public si privat se ridica la valoarea de 507.869,94 lei, a declarat Manuela Ghiurutan. Chiar daca gandul la suma cheltuita din banii municipalitatii ne poate imbolnavi, cu siguranta substantele folosite pentru eliminarea tantarilor nu afecteaza vegetatia si nici nu sunt periculoase pentru sanatatea oamenilor si animalelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »