Bancomatele iti dau bani cu portia

Magazin Salajean 14 aprilie 2010 0

Bancomatele iti dau bani cu portia

Pentru a mentine la un nivel cat mai scazut pierderile rezultate in urma fraudelor bancare de tipul clonarii de carduri, bancile impun o limita pentru sumele maxime ce pot fi retrase de la ATM. Masura urmareste, in acelasi timp, incurajarea platilor cu cardul la comercianti, prin utilizarea POS-ului si mentinerea la un nivel cat mai redus a scurgerilor de numerar din banca.

Spre exemplu, BCR are o limita de retragere de la unitatile ATM de 3.000 de lei si de 10 tranzactii pe zi pentru cardurile de debit Maestro si Visa Classic. Cuantumul sumei ce poate fi retrasa intr-o singura zi se poate mari, in cazul in care clientul face o cerere la banca, limita maxima putand ajunge, astfel, la 15.000 lei pentru o singura retragere. BRD permite utilizatorilor cardurilor Mastercard Standard si Visa Classic sa scoata pana la 7.000 de lei pe zi in cel mult 10 tranzactii.

Clientii Raiffeisen Bank, care detin carduri de debit Visa Electron si Mastercard Maestro, pot retrage intr-o singura zi maxim 3.000 de lei de la bancomat, insa plafonul poate fi ridicat la cererea clientului. Banca nu are o limita pentru operatiunile de retragere de la ATM. Plafonul maxim de retragere de la bancomatele CEC Bank este de 3.500 de lei in 24 de ore pentru cardurile de debit Visa Electron si Mastercard. Nici clientii institutiei nu au o limita de operatiuni. Tot la 3.500 de lei se ridica si valoarea plafonului zilnic maxim admis la Volksbank, pentru cardul de debit Visa Classic, insa banca accepta o singura retragere de numerar pe zi.

In ceea ce priveste Banca Transilvania, aceasta permite posesorilor de carduri Visa Electron si Mastercard Mondo sa retraga cel mult 9.000 de lei, in maxim 10 transe, in timp ce, la AlphaBank, pot fi scosi de la bancomat pana la 4.000 de lei, fara o limita de tranzactii zilnice. Unicredit Tiriac limiteaza suma ce poate fi retrasa intr-o zi de la bancomate la 4.000 de lei pentru cardurile de debit Visa Electron/Classic si Mastercard Maestro/Mass, in opt-zece retrageri, in functie de tipul cardului. Suma maxima ce poate fi retrasa intr-o zi de la Bancpost este de 2.000 de lei pentru posesorii cardurilor de debit Mastercard Maestro.

ING Bank are o limita de retragere de 10.000 de lei pe zi pentru cardurile de debit Visa Electron si Mastercard Standard si de 20.000 de lei, in termen de patru zile. De asemenea, banca permite maxim cinci retrageriintr-o zi, dar nu mai mult de zece, in patru zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »