Bancile din Parcul Eroilor din Criseni, mazgalite peste noapte in culorile drapelului national

Magazin Salajean 25 mai 2012 0

Bancile din Parcul Eroilor din Criseni, mazgalite peste noapte in culorile drapelului nationalCinci banci din parcul localitatii Criseni au fost revopsite peste noapte. Cei care nu au putut dormi de grija lor au fost, se pare, deranjati de faptul ca vopseaua lor era verde si au decis sa le recoloreze in rosu, galben si albastru.

Cinci din cele sase banci postate in Parcul Eroilor, din vecinatatea Bisericii Reformate din Criseni au fost vopsite in rosu, galben si albastru. Acestea au avut culoarea verde, din fabricatie. Primarul comunei Criseni, Major Andrei ne-a informat ca in cursul noptii de miercuri spre joi (dupa ora 23), bancile au fost mazgalite, in trei culori. Cei care au facut acest gest, nici macar nu le-au vopsit uniform, nu au asternut culoare pe toata suprafata si nici macar nu au respectat ordinea din drapelul tarii.

Prim-edilul a mentionat ca a facut o plangere la Politie si ca se vor face cercetari pentru stabilirea vinovatilor. Major Andrei nu a precizat un nume sau un partid pe seama caruia ar pune aceasta fapta, ci doar a admis ca ea probabil ar fi fost facuta de adversarii politici. Acesta a aratat ca discutiile legate de culoarea bancilor s-au starnit in toamna anului trecut, cand a fost inaugurat Parcul Eroilor, fantana arteziana si Caminul Cultural. Atunci s-au starnit unele discutii pe aceasta tema, consilerii PSD au propus ca bancile sa fie vopsite in rosu, cei de la PDL in portocaliu, iar cei de la PNL in galben. Dar de atunci, luni de zile, nimeni nu s-a mai preocupat de soarta lor, a afirmat edilul. Interlocutorul nostru a fost de parere ca faptasii si-au ales foarte prost momentul, exact de Ziua Eroilor. Gestul lor il percepem ca pe un afront adus comunitatii (pentru ca a fost ales tocmai pentru momentul depunerii de coroane in memoria martirilor neamului). Pe de alta parte, ma lezeaza si pe mine personal, deoarece face aluzie la faptul ca sunt maghiar. Cei care nu au putut dormi de grija bancilor au mai pus un pai pe foc in atitudinea fata de mine. Major Andrei a fost de parere ca bancile vor ramane pana dupa alegeri asa cum sunt acum, mazgalite, insa dupa finalizarea procesului electoral se va lua o decizie in Consiliul Local. Le las asa pe timpul campaniei pentru ca lumea sa vada ce oameni sunt cei care au facut acest gest. Dupa alegeri, le revopsim in functie de culoarea pe care o prefera alesii locali, a afirmat primarul de Criseni.

La Criseni, apele nu s-au tulburat doar de ieri noapte. Asa cum am mai informat zilele trecute, aici au fost postate bannere pentru campania electorala in spatii neautorizate. Mai mult, in comuna Criseni au fost semnalate afise electorale ale unor candidati la alegerile din iunie mai mari decat cele permise de legislatie. Major Andrei a informat ca, desi toate aceste fapte au fost sesizate de cateva zile, cei care le-a postat nu le-au dat jos, in timp ce, candidatii din alte comune, aflate in situatii siilare, s-au conformat prevederilor legale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »