Balul Balurilor 2010, un eveniment caritabil

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Balul Balurilor 2010, un eveniment caritabilBalul Balurilor si-a desemnat vineri castigatorii, evenimentul avand loc la Casa de Cultura a Sindicatelor Zalau. Balul este un proiect anual organizat de Consiliul Local al Tinerilor Zalau, cu sprijinul Primariei Municipiului Zalau si, in acest an, al Fundatiei Agapis. Toti banii stransi la acest eveniment au fost donati unui copil in varsta de 12 ani, bolnav de limfom Hodgkin.

Zece perechi de concurenti dintre castigatorii titlurilor de Miss si Mister Boboc, respectiv Miss si Mister Popularitate din liceele locale, au fost invitate sa participe la Balul Balurilor, desfasurat vineri, la Casa de Cultura a Sindicatelor Zalau. Organizat de Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Zalau, cu sprijinul Primariei Municipiului Zalau si al Fundatiei Agapis, in fiecare an, balul are o tematica, iar decorul, probele si imbracamintea bobocilor reflecta aceasta tematica. Tema din acest an a fost Vestul Salbatic, iar fiecare dintre bobocii participanti a incercat sa o reflecte cat mai bine.

Balul a fost deschis printr-o sceneta in care fiecare boboc a jucat rolul unui locuitor dintr-un orasel american. O alta proba a constat in recunoasterea unor cuvinte specifice, iar proba de indemanare a constat in mulgerea unei vaci, improvizate, bineinteles. Ultima proba a fost cea de dans, dupa care juriul a deliberat. Castigatorii Balului Balurilor 2010 sunt Denisa Festeu si Alexandru Pencu – Miss si Mister Boboc 2010, echipa castigatoare a titlului de Miss si Mister Popularitate la Colegiul National Silvania Zalau, si Iulia Darjan si Dan Hendea – Miss si Mister Popularitate. Fiecare boboc participant a primit un cadou.

In fiecare an, fondurile stranse in urma desfasurarii balului sunt donate unui copil sau tanar care are nevoie de ajutor. Anul acesta au fost stransi aproximativ 1.500 de lei care vor fi donati unui copil in varsta de 12 ani, din Zalau, bolnav de limfom Hodgkin. Gabriel are 12 ani si este elev al Scolii Generale Mihai Eminescu din Zalau. Tine mult la colegii lui si nu intelege de ce nu se poate intalni cu acestia atunci cand doreste. Nu intelege nici de ce nu poate manca orice este impachetat intr-un ambalaj stralucitor, nici de ce nu poate iesi afara la un meci de baschet sau la o bataie in zapada. Deseori se intreaba de ce alti copii de varsta lui pot face toate aceste lucruri, iar el nu? Din pacate, raspunsul si-l da singur, el intelegand durerea si resemnarea mai bine decat multi dintre noi.

La varsta de 7 ani, Gabriel a fost diagnosticat cu limfom nonHodgkin, iar ulterior diagnosticul a fost schimbat in limfom Hodgkin. De atunci, viata lui s-a petrecut mai mult prin spitale. La varsta frageda pe care o are, cunoaste cuvinte al caror inteles noi putem doar sa-l ghicim sau sa-l intuim: limfon, examen PET/CT, rezultat histopatologic, biopsie, chimioterapie, transplant, celule STEM, remisie si recidiva. Gabriel a calatorit mult mai mult decat noi, la: Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Budapesta, Munchen, insa nu pentru a vizita malluri, magazine, locuri frumoase sau parcuri de distractie.

Cu siguranta si-a petrecut prea mult timp in spitale. In ultimii cinci ani, Gabriel a facut numeroase sedinte de chimioterapie, numeroase tratamente si doua transplanturi cu celule stem. In ultimul an, a stat mai mult in spital decat acasa. De multe ori, perioadele lui de internare se succed la diferente de cateva zile. Gabriel si familia lui duc o lupta zilnica. Prin evenimentul pe care l-am organizat in aceasta seara, incercam sa-l ajutam sa revina in mijlocul colegilor si prietenilor sai, incercam sa-i redam dreptul de a fi un copil de 12 ani. Si poate ca Gabriel intelege ceva mai mult decat credem noi! El stie ce inseamna bunatatea, intelepciunea, viata si speranta. El vede lucruri care noua, uneori, ne scapa.

Haideti sa-l facem pe Gabriel sa zambeasca! In prezent Gabriel este acasa, fiindu-i interzise contactele infectante si fiind practic, izolat de exterior, ne-a declarat Ramona Butcovan, coordonator al Balului Balurilor din partea CLT Zalau.

Cei care doresc sa faca donatii pentru Gabriel o pot face prin contul bancar al BRD – RO35BRDE360SV83042683600, pentru donatii in lei, sau – RO27BRDE360SV83042843600, pentru donatii in Euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »