Avocatura ia o saptamana de pauza

Magazin Salajean 9 octombrie 2006 0

Avocatura ia o saptamana de pauza Greva avocatilor va bloca toata munca procurorilor si a instantelor, acestia putandu-se doar uita la cum le scapa printre degete infractorii

Debandata totala in justitia romana, in aceasta saptamana, care ar putea fi declarata Isaptamana libera la faradelegiI, dupa ce avocatii din Bucuresti au dat tonul pentru o greva generala, care se va desfasura pe perioada 9 – 15 octombrie. Membrii Baroului Bucuresti au anuntat ca nu vor pleda nici macar in cazurile extreme, cand se va discuta despre libertatea clientilor lor. Greva avocatilor va atrage dupa sine blocarea tuturor oficiilor instantelor din tara, ceea ce va duce la imposibilitatea arestarii preventive a violatorilor, criminalilor sau a talharilor – daca e sa vorbim doar de infractorii IgreiI. Decizia de greva a Baroului Bucuresti atrage dupa sine, fortat, intr-un fel, intrarea in greva si a barourilor din tara, dupa ce decanul organizatiei din capitala a anuntat ca Iavocatii care nu se vor supune deciziei de greva generala luata de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, vor ajunge la Comisia de disciplina, riscand chiar excluderea din profesieI.

Asadar, si cei circa 50 de avocati din cadrul Baroului Salaj se vor lepada de robe, in cursul acestei saptamani, raliindu-se colegilor din tara in protestul lor. Avocatul Mircea Popovici, decanul Baroului Salaj, ne-a declarat ca se protesteaza impotriva practicarii avocaturii clandestine. IDorim sa se ia masurile necesare stoparii acestui fenomenI, a declarat avocatul Popovici.

Pe de alta parte, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Pompilia Stana, ne-a declarat ca munca procurorilor va fi afectata de acest demers al avocatilor, avand in vedere faptul ca exista cauze in care sunt avocati alesi, iar greva acestora va duce la amanarea tuturor actelor de urmarire penala. ILa toti cei la care se va pune problema arestarii pentru comiterea vreunei infractiuni, acest lucru nu se va putea face, pentru ca nu li se va putea asigura apararea. Daca vom avea parte de evenimente care sa impuna arestarea, cei in cauza vor scapaI, a mai spus prim procurorul PTS.

Ar mai ramane de adaugat ca in Salaj nu au fost reclamate, pana in prezent, acte de avocatura clandestina.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »