Avocatii salajeni il trimit in judecata pe Pompiliu Bota

Magazin Salajean 13 octombrie 2006 0

Avocatii salajeni il trimit in judecata pe Pompiliu BotaGreva aparatorilor salajeni continua, fara a fi inregistrate incidente majore. Noroc ca in aceasta perioada, in Salaj, chiar si infractorii au luat o pauza

22 de cauze penale, din care 20 amanate – cam acesta ar fi scorul in Salaj, indus de greva avocatilor. Cele 20 de cauze au fost amanate in urma protestului avocatilor, care au refuzat apararea din oficiu a inculpatilor. n celelalte doua cauze a fost vorba de aparatori alesi, acestea negenerand, astfel, probleme. Cu toate acestea, miercuri, unica zi din saptamana, in care la Tribunalul Salaj se judeca cauze penale nu au fost inregistrate incidente majore, in urma carora noi sa fi intrat in conflict cu avocatii, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Salaj, judecatorul Sofia Brandusa Georgescu.

Spre norocul politistilor si al procurorilor, saptamana in care, practic, s-a dat drumul la faradelegi, in Salaj nu au fost inregistrate evenimente violente, care sa necesite retineri si prezentari in fata instantei, in vederea arestarii preventive. Nu au avut loc nici un fel de incidente. Am avut de a face doar cu cauze fara arestati, situatii in care nu se impune asistenta juridica obligatorie. Noroc ca nu am avut alte evenimente, a declarat si prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Stana Pompilia.

Baroul Salaj il desfiinteaza pe Pompiliu Bota

Decanul Baroului de avocati Salaj, Mircea Popovici, a venit, insa, cu o stire incendiara, si anume cea conform careia Pompiliu Bota, parintele Baroului Constitutional, a fost trimis in judecata, in urma unei plangeri depuse la instanta de catre barourile din Bucuresti, Hunedoara, Maramures si Salaj. Acest om este un recidivist si un infractor. El a comis evaziuni fiscale, inselaciuni si a avut condamnari anterioare infiintarii Baroului Constitutional, a spus Popovici.

Greva avocatilor va continua pana cand se vor lua masuri impotriva practicarii avocaturii clandestine. Conform celor precizate de Mircea Popovici, aceasta avocatura clandestina se practica si sub forma acordarii de consiliere juridica, in cabinetele de consultanta, in favoarea persoanelor fizice, ceea ce este impotriva legii. \n cursul saptamanii trecute, nalta Curte de Casatie si Justitie a luat o decizie, nr. 22, prin care s-a dispus ca, potrivit legii, consilierii juridici nu au voie sa acorde consultanta juridica persoanelor fizice, doar celor juridice, a precizat Popovici. Decanul Baroului Salaj a mai adaugat faptul ca, in vederea eliminarii avocaturii clandestine din Salaj, a solicitat sprijinul presedintilor de instanta (Tribunalul Salaj, Judecatoria Zalau si Judecatoria Simleu Silvaniei), insa in timp ce conducerile celor doua judecatorii au dat promisiuni de sprijin pentru oprirea fenomenului, Viorel Pop – presedintele Tribunalului Salaj, l-a refuzat, ceea ce mie mi se pare foarte ciudat, a spus Popovici.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »