AVE Ecoserv Salaj vrea colectare selectiva si energie din incinerarea deseurilor

Magazin Salajean 16 ianuarie 2009 0

AVE Ecoserv Salaj vrea colectare selectiva si energie din incinerarea deseurilor

Austriecii din cadrul grupului AVE au poposit pe meleagurile Salajului de mai putin de doi ani. Mai exact, in 2007, atunci cand a preluat pachetul majoritar de actiuni al Romentrans, firma ce avea, la vremea respectiva, contracte de salubrizare in Zalau si Cehu Silvaniei, plus alte sase localitati din mediul rural.

Aducand cu ei rigurozitatea germana, dar si puterea financiara a unei companii recunoscute la nivel european in domeniul gestionarii deseurilor, austriecii au semnat, in Salaj, contracte de salubrizare cu alte 17 localitati din judet, colectand, numai in 2008, peste 70.000 de tone de deseuri, dintre care suma circa 30.000 de tone au reprezentat-o deseurile colectate selectiv.

Investitii de sute de mii de euro

Pentru a face treaba de calitate, trebuie, in primul rand, sa ai dotari de calitate. SC AVE Ecoserv SRL Salaj, ca membra a grupului austriac AVE, a investit, de la sosirea sa in Salaj, sute de mii de euro, pentru a achizitiona, printre altele, 6.000 de europubele, containere cu volume cuprinse intre 5 si 38 de metri cubi, 15.000 de saci menajeri pentru colectarea PET-urilor si doua prese pentru colectare selectiva. Nu in ultimul rand, la finele anului trecut, firma si-a marit parcul auto cu trei camioane autocompresoare, fiecare in valoare de 150.000 de euro si un autocamion de doua tone. Actualmente, AVE are contracte de salubrizare cu 25 de localitati din judet, si anume: Zalau, Cehu Silvaniei, Horoatul Cehului, Motis, Nadas, Ulciug, Criseni, Sarmasag, Cristur, Garceiu, Dobrin, Deleni, Doba, Naimon, Sancraiu, Verveghiu, Bocsa, Borla, Campia, Salajeni, Jibou, Chiesd, colonia Sighetul Silvaniei, Sighetul Silvaniei si Bobota. Cornel Vlaicu, directorul AVE Ecoserv, spune ca firma pe care o conduce are in plan extinderea, pe etape, in tot judetul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »