Avalanşă de bronşite şi pneumonii în Sălaj

Magazin Salajean 3 martie 2011 0

Avalanşă de bronşite şi pneumonii în Sălaj

Peste 2.800 de sălăjeni au avut de suferit, în perioada 21 – 27 februarie, din cauza infecţiilor acute ale căilor respiratorii, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la minori, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheşeli. „În săptămâna 21 – 27 februarie, s-au înregistrat 2.563 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în creştere cu 13 la sută faţă de săptămâna anterioară, şi 247 de cazuri de pneumonii acute, reprezentând o creştere uşoară cu 1 la sută faţă de intervalul anterior”, a declarat Cheşeli.

Potrivit sursei citate, cei mai afectaţi au fost copiii, la grupa de vârstă 0 – 14 ani înregistrându-se 1.693 de îmbolnăviri. Din cauza stării mai grave, medicii au decis internarea a 121 persoane diagnosticate cu acest tip de infecţiuni.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Sălaj, au fost imunizate gratuit împotriva gripei sezoniere 14.434 de persoane din grupele considerate la risc, judeţul mai având disponibile 4.716 de doze.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »