Autostrada Cluj-Bors, terminata in viitorii trei ani

Magazin Salajean 26 ianuarie 2009 0

Autostrada Cluj-Bors, terminata in viitorii trei ani

Cel putin acesta ar fi dezideratul ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, citat de presa centrala. Asa cum am facut cunoscut in urma cu cateva zile, aflat intr-o vizita de lucru pe santierul Autostrazii Transilvania, Radu Berceanu a anuntat ca le va cere reprezentantilor companiei Bechtel ca tronsonul Cluj-Bors, care va traversa si judetul Salaj, sa fie finalizat in trei ani. Vrem sa stim cu siguranta ca, pana in 2012, vom avea in mod sigur finalizata portiunea din Autostrada Transilvania de la Cluj pana la granita la Bors, a declarat Berceanu.

Ministrul a mai spus ca va cere un raspuns legat de intarzierea lucrarilor, desi statul roman a platit pana in prezent 624 de milioane de euro, precum si de data la care va fi finalizata o prima portiune de autostrada.

Tronsonul Cluj-Bors face parte din autostrada Transilvania, care parcurge ruta de la nord-vest de la Brasov, pana la Oradea, la granita cu Ungaria si va trece prin mai multe orase: Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca, Zalau si Oradea. Contractul de proiectare si executie a lucrarilor a fost semnat in decembrie 2003 intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Bechtel International (USA).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »