Autosesizandu-se in cazul Primarul si bicicleta, Corpul de Control al Ministerului de Interne pureca Politia din Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 12 iunie 2008 0

Autosesizandu-se in cazul Primarul si bicicleta, Corpul de Control al Ministerului de Interne pureca Politia din Simleu Silvaniei

Ca urmare a articolului publicat de ziarul nostru, cu privire la presupusa implicare a primarului orasului Simleu Silvaniei intr-un accident rutier soldat cu o victima, ieri, la ordinul ministrului de Interne, Cristian David, a fost trimisa in Salaj o echipa a Corpului de Control a ministerului amintit. Potrivit prefectului de Salaj, Andrei Todea, Corpul de Control al Ministerului de Interne va demara, la Politia Orasului Simleu Silvaniei, o ampla ancheta referitoare la cazul respectiv. De asemenea, prefectul precizeaza ca informatiile asupra a ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta, in Simleu Silvaniei, le-a obtinut doar luni de la reprezentantii Ministerului de Interne, ca apoi sa afle detalii din presa: Am fost surprins sa aflu ca sunt probleme la Politia din Simleu, tocmai de la Ministerul de Interne, luni, la mai bine de patru zile de la presupusul accident. Apoi, de abia marti, am fost informat de catre Inspectoratul de Politie a Judetului Salaj ca, in acest caz, se efectueaza cercetari, date pe care le cunosteam deja detaliat din ziarul Magazin Salajean.

Reamintim faptul ca, saptamana trecuta, mai precis joi, primarul din Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, a fost implicat intr-un incident care s-a lasat cu accidentarea unui biciclist. Cel putin acest lucru il sustine victima, internata la Spitalul Judetean Zalau. F. Josef, in varsta de 49 de ani, din Pericei: Joi, ma intorceam de la lucru, de la Izomat, in jurul orei 15.30, cu bicicleta. In zona autogarii, o masina parcata pe marginea drumului a vrut sa plece de pe loc si, cand eram in dreptul ei, mi-a agatat bicicleta si m-am rasturnat pe carosabil, lovindu-ma la piciorul stang. Din masina a iesit domnul primar, care, vazand ca sunt accidentat, m-a dus la spital. Aici, am fost examinat si, deoarece nu mai era program la radiologie, am fost trimis acasa. A doua zi dimineata, a venit o masina de la primarie si m-a dus din nou la spital, unde, dupa ce mi s-au facut raze, s-a constatat ca am o fisura la un os, si am fost trimis la Zalau, unde am fost operat sambata. Vineri, am dat o declaratie unui politist cu privire la cele intamplate.

Cum era de asteptat, de cealalta parte, primarul Virgil Turcas are o alta varianta a ceea ce s-a intamplat: E adevarat ca joi, cand ma intorceam de la masa, in zona autogarii, cand ieseam din parcare, am vazut ca un biciclist a picat de pe bicicleta langa masina mea. Presupun ca l-am speriat cu masina. L-am luat si l-am dus la spital, ca o chestie morala pe care am considerat ca trebuie sa o fac. A fost consultat si lasat acasa, cu mentiunea de a reveni a doua zi, pentru raze. L-am dus acasa, la Pericei, iar, dat fiind faptul ca e departe de Simleu Silvaniei, am considerat normal sa trimit o masina sa-l aduca a doua zi din nou la spital. Nu l-am lovit si nu ma consider vinovat de nimic. Daca el declara altceva, sa conteste acest lucru pe caile legale pe care le are. Oricum, se pare ca, pentru moment, victima nu mai trebuie sa apeleze la acele cai legale, Ministerul de Interne autosesizandu-se destul de repede in acest caz. Vom reveni cu informatii legate de rezultatele anchetei desfasurate de Corpul de Control la Politia Simleu Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »