Autoritatile spera sa curete Salajul

Magazin Salajean 15 octombrie 2007 0

Autoritatile spera sa curete Salajul

Echipa de proiect din cadrul Consiliului Judetean Salaj a avut, saptamana trecuta, prima intalnire cu consortiul de firme de consultanta care pregateste maturizarea tehnica a proiectului Managementul integrat al deseurilor in judetul Salaj, finantat prin Asistenta Tehnica ISPA. Cu alte cuvinte, s-a dat startul parcursului aplicatiei catre finantare si implementare, in complexitatea procesului. La intalnirea amintita au participat presedintele Consiliului Judetean – Tiberiu Marc, subprefectul judetului – Vegh Alexandru, vicepresedintele Consiliului Judetean – Mircea Ghiurco, precum si reprezentanti ai primariilor din judet, ai institutiilor de mediu si ai operatorilor de salubritate. De asemenea, la eveniment au mai fost prezenti reprezentanti ai consortiului format din firmele de consultanta Kocks, Enviroplan, Epem si Romair, dar si ai Organismului Intermediar de Mediu din Regiunea Nord-Vest. Cu aceasta ocazie, expertii firmelor de consultanta au exprimat intentia Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile ca proiectul judetului Salaj sa fie primul depus spre finantare la Bruxelles, avand in vedere etapele parcurse si gradul de organizare si motivare institutionala.

In fine, intalnirea a avut un caracter de lucru, motiv pentru care presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a insistat pe ideea necesitatii cuprinderii in lista de investitii a lucrarilor care vizeaza inchiderea deponiilor urbane si rurale, pentru a se indeplini in termen angajamentele asumate prin Capitolul 22 – Mediu. Cu aceasta ocazie, autoritatile judetene fac un apel catre toti factorii implicati (primarii, Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului, Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu, operatori de salubritate) sa raspunda solicitarilor echipei de proiect din cadrul Consiliului Judetean Salaj, astfel incat informatiile solicitate sa fie transmise in termen si, totodata, cu acuratete.

De mentionat faptul potrivit caruia, ca procedura institutionala, Asociatia pentru Dezvoltarea Infrastructurii Locale (ADIL) Salaj va fi solicitantul Cererii de Finantare si beneficiarul proiectului, motiv pentru care, din componenta ADIL trebuie sa faca parte toate autoritatile locale din judet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »