Autoritatile salajene, batjocura copiilor

Magazin Salajean 4 octombrie 2007 0

Autoritatile salajene, batjocura copiilor

250.000 de apeluri false la 112 au fost inregistrate pentru Salaj in 2007, dintr-un total de 270.000, a informat ieri purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Adrian Fulea.

Intr-o sedinta la care au luat parte reprezentantii Inspectoratului scolar al Judetului Salaj si directorii unitatilor de invatamant din judet, Adrian Fulea a spus ca STS a cerut ajutorul ISJ Salaj pentru rezolvarea acestei probleme, intrucat cele mai multe dintre apelurile false sunt efectuate de tineri. STS a cerut ajutorul ISJ Salaj ca sa informeze elevii ca numarul 112 este destinat doar urgentelor. In Salaj, in 2007, au fost efectuate 270.000 de apeluri la acest numar, dintre care 250.000 au fost apeluri false. Cele mai multe apeluri false sunt facute de tineri. Procentul este ingrijorator si trebuie sa-i facem pe elevi sa inteleaga cu adevarat utilitatea acestui serviciu, a declarat Adrian Fulea.

Potrivit sursei citate, apelurile la 112 se inregistreaza si se pastreaza in baza de date a STS 10 ani, putand fi folosite in anchete. Purtatorul de cuvant a spus ca apelurile false se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 100 la 500 lei. Apelurile false prin care se anunta amplasari de bombe sunt mai grave si intra sub incidenta legii penale, fiind pedepsite cu inchisoare de la 1 la 3 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »