Autoritatile, grabite sa netezeasca gropile de pe drumuri

Magazin Salajean 1 martie 2012 0

Autoritatile, grabite sa netezeasca gropile de pe drumuriGropile si-au facut din nou aparitia pe suprafata carosabila a drumurilor. Zapada a lasat in urma, din nou, asfaltul distrus de sarea si nisipul aruncate in cantitati mari in aceasta iarna. Autoritatile isi fac acum socotelile, numara craterele si rup filele din calendar, marea majoritate a lucrarilor urmand a fi executate cand vremea va permite.

Nu putini sunt soferii care in fiecare dimineata dau cu rotile masinilor prin gropile aparute dupa topirea zapezii si care, nemultumiti, se plang ca-si distrug cauciucurile, jentile, directiile sau bucsele. Participantii la trafic spera ca pagubele pe care le sufera sa nu le goleasca buzunarele si ca autoritatile vor remedia cat de repede situatia de pe drumurile din Salaj. Potrivit informatiilor furnizate de directorul Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Salaj, Mircea Ghiurco, administratia judeteana evalueaza acum starea drumurilor. Se vor face inspectii pe toate arterele judetene, la toate lucrarile aflate in garantie si la cele finalizate anul trecut pentru a sti cate tronsoane necesita interventii urgente, ma refer la plombari. Lucrari in garantie sau finalizate in 2011 pe drumurile judetene sunt intre: Zalau – Cehu Silvaniei, la Mesteacan, Sfaras -Jebuc, Galpiia – Romita, Bobota – Zalnoc, a precizat Mircea Ghiurco. La aceasta data, sunt multe gropi pe drumurile dintre Simleu Silvaniei si Moiad, Zalau-Crasna-Ratin, Napradea-Cheud. Pentru prima etapa de plombari si reparatii s-a prevazut suma de 900.000 de lei, dintr-un fond de 4,3 milioane de lei estimat pentru acest an pentru reparatii curente. Bugetul total prevazut de CJ pentru drumurile judetene se ridica la valoarea de 14,3 milioane de lei, din care cea mai mare parte, zece milioane de lei vor fi utilizati pentru investitii. Acest tip de lucrari vizeaza asternerea de covor asfaltic intre Zalau si Creaca, Sarmasag – Chiesd, Ip-Cosniciu, Zalau-Treznea, Hida-Dragu, Bobota-Zalnoc, Agrij-Romanasi, Agrij-Poic, Petrindu-Cuzaplac si se vor finaliza lucrarile pe sectorul Almas-Babiu-Mesteacan. Totodata, anul acesta se vor finaliza reabilitarile prin pietruire a drumurilor Hasmas-limita cu judetul Cluj, Zalha-Bezded si Nusfalau-Ratin. Diectorul Directiei Tehnice a CJ Salaj a mai aratat ca urmeaza sa fie remediat drumul in Cristur, pe o lungime de 700 de metri, dupa ce se va interveni pentru stoparea alunecarilor de teren.

Se fac plombari pe drumurile nationale

Participantii la trafic pe drumurile nationale au fost mult mai norocosi, deoarece aici deja s-a intervenit pentru refacerea suprafetei carosabile. Din cele aflate de la seful Sectiei de Drumuri Nationale Salaj, Mircea Crisan, s-au executat reparatii pe DN 1F Topa-Supur, respectiv, s-au realizat plombari la Bocsa, Salajeni, Sarmasag, dar si intre Zimbor si Cluj. La aceasta data, se fac reparatii ale drumului DN 1G, catre Huedin, urmand ca acelasi tip de lucrare se se efectueze si de la Suplac la Nusfalau. Pe portiunile de drumuri nationale aflate in reabilitare, plombarile se vor executa de firmele constructoare care au preluat respectivele tronsoane in administrare.

Trei milioane de lei, pentru reparatiile din municipiu

Cat privesc strazile din Zalau, situatia este mult mai buna decat in anii trecuti, drumurile din oras fiind in stare destul de buna in pofida cantitatilor mari de sare si nisip aruncate pe carosabil. Purtatorul de cuvant al SC Citadin, Paul Maghiu a precizat ca interventiile pentru repararea strazilor din municipiu vor demara imediat ce vremea o va permite. O prima interventie a avut loc zilele trecute in zona autogarii, pentru plombarea gropilor din vecinatatea trecerii de pietoni. Bugetul anual prevazut pentru reparatiile si intretinerea strazilor din Zalau este de trei milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »