Autoritatile din Halmasd asteapta banii promisi pentru infrastructura

Magazin Salajean 7 august 2007 0

Autoritatile din Halmasd asteapta banii promisi pentru infrastructura

Printre cele sase comune salajene care vor primi fonduri pentru finalizarea unor proiecte de infrastructura rurala desfasurata prin programul SAPARD, se numara si comuna Halmasd.

Referitor la banii care vor lua calea comunei mai sus mentionate, primarul Gavril Puscas ne-a declarat ca nu s-a primit inca nimic oficial, si ca, valoarea intregului proiect pentru infrastructura este de 4.300.000 de lei + TVA.

In comuna Halmasd se vor efectua lucrari de asfaltare a 7,760 de kilometri de drum, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa primim si sumele necesare, a spus primarul Puscas.

Un alt proiect care va prinde contur este cel de construire a trei poduri, respectiv doua in Halmasd si unul in Cerisa. Fondurile necesare au fost alocate autoritatilor locale in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale si sunt in cuantum de 350.000 de lei, urmand ca restul de bani sa fie alocati in functie de evolutia lucrarilor. Edilul comunei Halmasd a mai spus ca licitatia pentru determinarea firmei constructoare va avea loc in aceasta luna, in data de 21.

Scolile din Halmasd si Cerisa vor fi reabilitate

Cei aproximativ 59 de elevi care urmeaza cursurile Scolii cu clasele I-IV din satul Cerisa vor avea, incepand din aceasta toamna, un sediu nou unde isi vor putea desfasura activitatea.

Lucrarea a fost contractata in cursul anului trecut, cand s-a alocat suma de 150.000 de lei. Primele lucrari care s-au efectuat au vizat reabilitarea viitoarei cladiri in care va functiona unitatea de invatamant si a grupurilor sanitare. Cat despre firma constructoare care a castigat licitatia, edilul comunei Halmasd a afirmat ca este vorba de SC PetroConstruct din Nusfalau.

Al doilea proiect depus de autoritatile publice locale care vizeaza Scoala cu clasele I-IV din satul Cerisa, valoreaza 350.000 de lei, iar lucrarile care vor fi efectuate constau in amenajarea unui teren de sport, introducerea incalzirii centrale si imprejmuirea curtii unitatii.

Cea de-a doua unitate de invatamant care urmeaza a fi reabilitata este Scoala cu clasele I-VIII din Halmasd. Valoarea intregului proiect este de 900.000 de lei, din care 100.000 de lei au fost deja alocati pentru schimbarea tamplariei cu termopan. Restul banilor vor fi utilizati pentru extinderea unui corp al scolii, pentru reabilitarea sistemului de incalzire centrala si pentru asfaltarea terenului de handbal.

300.000 de lei pentru reabilitarea dispensarului

Primarul Gavril Puscas a adaugat ca, pe langa multitudinea de proiecte care se vor derula in comuna, vor fi efectuate o serie de lucrari de reabilitare a dispensarului. Aproximativ 30.000 de lei au fost alocati acestor lucrari din bugetul local. Astfel ca, vor fi reabilitate sala de tratament, sala de asteptare, cabinetul propriu-zis si grupurile sanitare. Licitatia va avea loc in data de 21 august, cand vom cunoaste si firma castigatoare care se va ocupa de lucrari, a conchis primarul Puscas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »