Autoritatile cer respectarea normelor de igiena in tabara Tusa

Magazin Salajean 24 iulie 2007 0

Sedinta Colegiului Prefectural a avut loc la finele saptamanii trecute, mai precis vineri. Principalele puncte de pe ordinea de zi a sedintei au fost: informare privind situatia inregistrata in judet si prezentarea unui plan de masuri ce se impun a fi adoptate in situatia prelungirii perioadei de canicula si a secetei; informare privind planul de reabilitare termica a cladirilor – prevederi legislative si probleme ce pot fi solutionate de Institutia Prefectului.

In prima parte a intalnirii, serviciile publice deconcentrate, respectiv Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Autoritatea de Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Directia Generala pentru Agricultura Salaj, au prezentat informari privind actiunile derulate in ultimele saptamani, rezultatele acestora, precum si planurile de masuri care se impun a fi luate in perioada caniculei si a secetei prelungite.

In cadrul intalnirii, a fost luata in discutie si necesitatea verificarii cu maxima promptitudine a conditiilor igienico-sanitare asigurate in tabara de la Tusa, unde vor fi prezenti – dupa data de 30 iulie – zeci de copii. De asemenea, s-a stabilit ca, in perioada urmatoare, sa fie continuate verificarile si monitorizarile in teritoriu de catre ASP, DSVSA, ITM, ISU, inclusiv actiunile derulate de Garda de Mediu si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta privind masurile de informare si prevenire a incendierii miristilor, precum si pentru aplicarea sanctiunilor in situatiile in care se constata incalcarea prevederilor legale existente.

La reuniunea desfasurata la sediul Institutiei Prefectului, au fost prezenti toti membrii Colegiului, stabilindu-se totodata ca urmatoarea sedinta sa aiba loc vineri, 17 august.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »