Autoritatile baga sub pres nametii de pe drumul spre Cehu

Magazin Salajean 23 ianuarie 2012 0

Autoritatile baga sub pres nametii de pe drumul spre Cehu

Circulatia autovehiculelor pe drumul judetean Zalau – Cehu Silvaniei a fost mult afectata de ninsoarea cazuta in noaptea de joi spre vineri. Participantii la trafic ne-au semnalat, vineri, faptul ca suprafata carosabila este acoperita cu zapada topita si ca drumarii au aruncat pe carosabil doar material antiderapant, fara a interveni cu utilajele cu lama. Se circula foarte greu, ne-a relatat telefonic un cetatean care a venit pe DJ 108 D de la Baia Mare la Zalau. Am venit pe drum cu o masina 4×4 numai cu 40 de kilometri la ora. Sunt doar urme de roti si este imposibil sa depasesti. In apropiere de intrarea in judetul Salaj din Maramures, tocmai din cauza zapezii, un autoturism Dacia Logan s-a rasturnat pe marginea drumului.

Nu de aceeasi parere sunt factorii raspunzatori (administratorul drumului si firma care a preluat intretinerea acestui tronson), ei sustinand ca pe drum s-a actionat si se poate circula fara probleme. Administratorul firmei SC Real Construct Benesat, Nicolae Gurza, ne-a raspuns ca pe drumul Criseni-Cehu Silvaniei in cursul zilei de vineri, de dimineata de la ora 4.30 si pana la pranz, s-a actionat (cu un utilaj raspanditor de material antiderapant si un tractor cu lama), de trei ori si ca s-au aruncat patru tone de material antiderapant. Paricipantii la trafic doresc ca totul sa fie perfect curat, dar acest lucru nu se poate dintr-o data. Soseaua va fi curatata astazi (vineri-n.r.), pana la ora 15. Pe Cristur, e drept ca se urca incet, dar nu au fost probleme, a precizat Nicolae Gurza. Directorul Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Salaj, Mircea Ghiurco, a sustinut ca a dat indicatii reprezentantilor firmei care actioneaza pe acest traseu sa curate cu lama tot acest drum, pentru ca zapada ramasa sa nu inghete peste noapte si sa nu produca disconfort in trafic. Mai mult, reprezentantul CJ a aratat ca pe DJ 108 D s-a aruncat materialul antiderapant cu un continut scazut de sare, (doar 25 la suta sare si 75 la suta nisip), deoarece acesta a fost reabilitat cu covor asfaltic in anul 2010. Nu este un caz singular de projare a lucrarilor de refacere a carosabilului; pe drumul Ciucea-Varsolt, nu se arunca sare deloc, potrivit indicatiilor constructorilor.

Faptul ca salajenii au probleme pe un drum judetean de rangul I, considerat prioritar in actiunile de deszapezire la nivelul Salajului, pune mari semne de intrebare. Daca un astfel de drum da batai de cap salajenilor, atunci ce se poate intampla pe un drum de rang inferior? In definitiv, este normal ca salajenii sa-si doreasca sa circule in conditii similare celor din afara granitelor tarii, cu atat mai mult ca ni s-a spus ca pe drum s-a actionat de trei ori. Nu stim de ce a mai ramas totusi zapada topita si de ce masinile au fost nevoite sa circule pe urmele facute de rotile autovehiculelor care au trecut inainte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »