Au sosit biletele de tratament pentru pensionari

Magazin Salajean 15 martie 2012 0

Au sosit biletele de tratament pentru pensionariCei 1.250 de pensionari salajeni care au depus cereri in vederea obtinerii biletelor de tratament vor afla, in aceste zile, cand anume si unde vor merge in statiunile balneare din tara. Casa Nationala de Pensii Publice pune la bataie, pentru anul in curs, 53.500 de bilete care sa le ofere pensionarilor si asiguratilor din sistem sejururi in statiunile balneoclimaterice din tara.

Potrivit directorului adjunct al Casei Judetene de Pensii Salaj, Anamaria Pernes, incepand cu data de 19 martie va demara prima serie de bilete de tratament. Cele 1.250 de cereri inregistrate pana in prezent au fost retrase in scopul calcularii punctajelor. Asteptam alocarea biletelor pentru a sti statiunile si numarul de locuri unde urmeaza sa avem bilete in aceasta prima serie. Ne bucuram ca putem acorda bilete persoanelor interesate, fiindca oamenii au nevoie de acest tratament pentru imbunatatirea starii lor de sanatate, a declarat Anamaria Pernes.

Totalul de bilete de tratament se stabileste in fiecare an, in functie de fondurile alocate cu aceasta destinatie si de rezultatul licitatiilor. Numarul acestora este similar celui de anul trecut, biletele fiind repartizate pe maximum 17 serii de trimitere.

Pot beneficia de tratament balnear, in conditiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, precum si beneficiarii unor legi speciale, care reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear.

Criteriile specifice de acordare a biletelor de tratament balnear cu suportarea unei contributii individuale sunt urmatoarele: daca a beneficiat de bilet de tratament balnear in ultimii doi ani; categoria de pensie a beneficiarului; cuantumul pensiei. In perioada unui an calendaristic, o persoana poate beneficia de un singur bilet de tratament. Refuzul nejustificat al unui bilet de tratament balnear repartizat potrivit prezentelor criterii, conduce la pierderea dreptului la un alt bilet de tratament balnear in cursul anului calendaristic respectiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »