Au inceput inscrierile pentru examenul de grad principal 2011

Magazin Salajean 26 octombrie 2011 0

Au inceput inscrierile pentru examenul de grad principal 2011

Directia de Sanatate Publica (DSP) Salaj a anuntat, ieri, organizarea examenului de grad principal pentru asistenti medicali generalisti, moase si asistenti medicali de alte specialitati. Pana vineri, doar 20 de salajeni si-au depus dosarele in vederea participarii la acest concurs. Examenul de grad principal se va desfasura in intervalul 10-11 noiembrie, metodologia de organizare si tematica fiind postate deja pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Directorul DSP Salaj, Ligia Marincas, a declarat ca inscrierile au demarat incepand cu 17 octombrie, data limita pentru depunerea dosarelor fiind ziua de vineri. Pana la aceasta data au fost intregistrate un numar de 20 de dosare. Insa, la fel ca de obicei, cei interesati se vor prezenta la sediul institutiei pentru inscrieri pe ultima suta de metri. Ne asteptam la un total de circa 150 de concurenti. Pentru participarea la examenul in vederea cresterii gradelor profesionale, fiecare candidat va trebui sa achite o taxa de inscriere de 1.200 de lei, a afirmat Ligia Marincas.

Dosarul candidatilor trebuie sa contina o cerere de inscriere cu datele de contact, copia actului de identitate, copia diplomei de absolvire sau licenta sau echivalare a unei institutii de invatamant (scoala postliceala sanitara, liceu sanitar, colegiu medical universitar, facultate de asistenta medicala/moase), copia atestatului de echivalare, dupa caz.

Alte acte necesare sunt adeverinta de vechime – din care sa reiasa vechimea de cinci ani la data inscrierii la examen, in specialitatea in care a fost incadrat si a lucrat candidatul conform documentelor de studii, indiferent de nivelul acestora – eliberata de unitatea in care este incadrat candidatul sau, dupa caz, copie legalizata si traducere legalizata dupa documentele care atesta exercitarea legala a profesiei in alt stat. Dosarul va cuprinde si copia actelor de schimbare a numelui, dupa caz, precum si dovada platii sumei de participare la examen. O noutate pusa in aplicare din acest an este recunoasterea vechimii in munca pentru candidatii care au lucrat in alte tari.

Examenul de grad va fi coordonat de catre reprezentanti de la centru ai Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR). El va dura doua ore si va consta intr-un test grila de 100 de intrebari. Pentru promovare, candidatul va trebui sa obtina cel putin 70 de puncte, echivalentul notei sapte. La nivelul comisiilor judetene, vicepresedinte va fi presedintele filialei sau un asistent medical desemnat de acesta. Toti membrii comisiilor vor completa o declaratie de interese si una de confidentialitate. Elaborarea testului grila si a grilei de corectura se vor face la sediul OAMGMAMR, cu doua zile inainte de data sustinerii examenului si vor fi transmise comisiilor locale cu doua ore inainte de inceperea examenului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »