Au aparut primii brazi de Craciun

Magazin Salajean 11 decembrie 2009 0

Au aparut primii brazi de CraciunIncepand de astazi, brazii de Craciun pot fi cumparati si de zalauani. Municipalitatea a stabilit pentru comercianti cinci locuri in care pot fi vanduti pomii de Craciun, si anume: pe bulevardul Mihai Viteazul – la Troita, pe platoul de langa Sala Sporturilor, pe strada 22 Decembrie – langa parcarea mare, pe strada Corneliu Coposu la intersectia cu strada Avram Iancu si pe strada Avram Iancu – in zona statiei Taxi.

O a sasea locatie, langa hotel Porolissum, este una privata, de altfel singura in care se comercializeaza, pana in prezent, pomi de Craciun. Doar de maine ii scoatem la vanzare. Am adus acum circa 200 de bucati, brazi de Normandia si brazi romanesti. Sunt si brazi la ghiveci pentru cine doreste. Pana la Craciun mai este ceva vreme, asa ca vom mai aduce mai multa marfa in urmatoarele zile, ne-a spus Ghita P., care se ocupa de cativa ani, in fiecare sezon, de vanzarea de pomi de Craciun.

Desi nu ne-a relatat care sunt costurile pentru brazi, diferentiate in functie de marime si coroana, am aflat ca acestea vor fi intre 50 si 200 de lei. Curiosi, unii zalauani s-au apropiat sa incerce preturile, insa au plecat la fel de nelamuriti. De astazi insa, brazii sunt pusi in vanzare, cu preturi care, la fel ca in fiecare an, se pot negocia. In celelalte cinci locatii, comerciantii urmeaza sa aduca pomii de Craciun in perioada imediat urmatoare, data limita pana la care ii vor putea comercializa, fiind de 25 decembrie.

Remintim faptul ca si Directia Silvica scoate pe piata brazi de Craciun incepand cu data de 15 decembrie, respectiv peste 10.000 de brazi din speciile duglas si molid, proveniti din pepinierele proprii. Acest an este primul in care institutia salajeana va comercializa brazi din propriile pepiniere.

Aceste specii de brad au nevoie de 6-8 ani ca sa ajunga la inaltimea potrivita pentru a putea fi comercializati. Pomii de Craciun se incadreaza in doua categorii de inaltime, intre 0,7 – 1,3 metri, respectiv intre 1,4-2 metri. Pretul lor variaza, in functie de specie si inaltime, de la 12 lei la 25 de lei, a declarat Marius Tatar, directorul Directiei Silvice Salaj.

Acesta a spus ca persoanele fizice vor putea achizitiona brazii de la sediile Ocoalelor silvice din judet, in timp ce persoanele juridice, care se ocupa cu comercializarea pomilor de Craciun, ii vor putea achizitiona la licitatie, in pachete de cate 100 de bucati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »