Au aparut brazii de Craciun

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Au aparut brazii de Craciun

Inca de saptamana trecuta, coincidenta, tocmai de la prima ninsoare serioasa din acest an, au aparut in municipiu si brazii de Craciun. Insa multi privesc, putini si cumpara. Pe timp de criza, salajenii se uita de doua ori in portofel inainte de a cumpara un pom de Craciun.

Pietele nu s-au umplut deocamdata de brazi, dar, din experienta anilor trecuti stim la ce preturi sa ne asteptam. Cei de import, cu o coroana plina, sunt ceva mai piperati la pret. Insa comerciantii asigura ca sunt dispunsi sa negocieze. Astfel, preturile pentru un pom de Craciun, import Danemarca, pleaca de la 15 lei si pot ajunge pana la 350 de lei, in functie de inaltimea si coroana bradului. Spre exemplu, pentru un brad inalt de aproximativ 2 metri, preturile variaza intre 40 si 150 de lei. Cei tinuti in ghiveci costa aproximativ 60 de lei.

Mai exista si varianta achizitionarii unui brad artificial pentru cine se mai gandeste la ecologie si in criza. Chiar si asa, bradul de Craciun este o investitie temporara si costisitoare, insa necesara pentru sarbatori.

Cei mai ieftini brazi sunt cei vanduti direct de Directiile Silvice. Si asta pentru ca Romsilva vinde brazii cu 20 la suta mai ieftin decat anul trecut si de aproximativ zece ori mai ieftin decat importatorii. Bradul de Craciun poate fi achizitionat contra unui cost cuprins intre 10 si 25 de lei, in functie de specie. Brazii vor fi putea fi cumparati direct de la punctele Directiei Silvice Salaj, de la Ocoalele Silvice din judet si de catre agentii economici.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »