ATV-uri pentru APIA Salaj?

Magazin Salajean 13 noiembrie 2007 0

ATV-uri pentru APIA Salaj?

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj are in acest moment in dotare pentru munca de teren patru masini marca Hyundai Tucson, repartizate de la nivel central in perioada iulie – august a acestui an. Conform unor informatii aparute in presa centrala, la nivel national au mai fost achizitionate de curand alte 195 de ATV-uri si 55 de masini de teren. Inca nu avem nici o informare oficiala si nu stim cate ATV-uri vor fi repartizate Salajului si nici cand vor ajunge la noi, precizezaza Ilie Babos, sef serviciu in cadrul APIA Salaj.

Conform unui material publicat in Cotidianul, achizitionarea ATV-urilor este una mai mult decat ciudata, de vreme ce ele au fost cumparate la un pret aproape dublu decat cel din piata, respectiv 24.000 de euro bucata. Asta in conditiile in care masine de teren cumparate anterior, dintre care patru au ajuns si in Salaj, au costat 17.000 de euro bucata. Mai mult, un total de 656 de masini au fost cumparate pentru a fi folosite de specialistii APIA doar circa o luna pe an, in rest ele fiind tinute in parcul rece, se arata in acelasi material. Revenind la ATV-uri, singurul argument invocat de cei implicati in achizitionarea lor pare a fi faptul ca acestea patrund mai usor in zone cu relief mai dificil.

Directorul general al APIA, Dan Gherghelas, a declarat ieri, pentru NewsIn, ca va verifica licitatia organizata de institutie pentru cumpararea de ATV-uri, inainte de instalarea sa in functie si, daca vor fi descoperite neregului, contractul va zi reziliat. ATV-urile ar fi trebuit sa fie livrate in data de 10 decembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »