Atenţie, şoferi! Legea care te lasă fără numere de înmatriculare la maşină a intrat în vigoare!

Florin Negoiţă 17 iulie 2017 1
Atenţie, şoferi! Legea care te lasă fără numere de înmatriculare la maşină a intrat în vigoare!

 Legea nr. 132/2017, ce stabilește noile reguli în materie de asigurări RCA, a intrat la sfârşitul săptămânii trecute, în vigoare. Una din modificările pe care le aduce noua lege se referă la obligativitatea de a da jos plăcuțele de înmatriculare de pe autovehicule în situația în care mașina nu mai are asigurare RCA, iar proprietarul nu vrea să mai plătească.

Astfel, pe perioada cât contractul RCA este suspendat sau cât timp mașina e imobilizată, șoferii vor trebui să predea și plăcuțele de înmatriculare. ”Contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada suspendării dreptului de circulaţie al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizării vehiculului, cu obligaţia depunerii plăcuţelor de înmatriculare/înregistrare la autoritatea care le-a eliberat”, scrie în Legea nr. 132/2017. Conform textului, contractul nu trebuie suspendat obligatoriu, dar e preferabil pentru a nu mai plăti banii pe asigurare. În cazul în care proprietarii nu vor duce numerele la birourile de înmatriculare auto, acesta va risca o amendă de la 1.000 și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare.

Teoretic, de vineri, sălăjenii care nu au asigurare RCA sunt obligați să meargă cu numerele mașinii la Instituția Prefectului, la ghișeul de  permise auto și înmatriculări.

 

Apreciază și distribuie

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Alfaman 17 iulie 2017 at 13:29 - Reply

    Stupid! Ce le mai trece prin teasta…?

Lasa un Raspuns »