Atentie la arderea vegetatiei uscate!

Magazin Salajean 9 martie 2007 0

E perioada in care gospodarii incep curatirea terenurilor agricole, a pasunilor si a gradinilor de resturile vegetale, prin arderea acestora. Dar, de asemenea, e si perioada in care izbucnesc cele mai multe incendii din cauza nesupravegherii acestor focuri. Pentru a evita neplacerile si pierderile pe care le poate provoca izbucnirea unui incendiu, pompierii recomanda ca toate focurile deschise sa fie supravegheate permanent. Actiunea de ardere a resturilor vegetale nu trebuie efectuata atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile. Trebuie respectate distante minime de siguranta a focului fata de materiale combustibile sau cladiri, depozie de furaje si liziera padurii (50, 100 si 200 de metri), iar la apropierea noptii este obligatorie stingerea completa a focului.

Trebuie avut in vedere si faptul ca vegetatia uscata se poate aprinde usor de la o tigara aprinsa aruncata neglijent sau prin jocul nesupravegheat al copiilor cu focul.

Administratia locala va stabili o zi pe saptamana in care va fi permisa utilizarea focului deschis pentru igienizarea gospodariilor cetatenesti, cu luarea tuturor masurilor de protectie la foc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »