Atentie, escrocii misuna pe strazile Zalaului!

Magazin Salajean 16 ianuarie 2007 0

Trei salajeni au fost inselati, in cursul lunilor decembrie si ianuarie, de catre doua persoane care pretindeau ca au o rudenie in spital si au nevoie imediat de bani pentru o operatie. Escrocii spuneau ca nu au lei, ci doar valuta, si dadeau celor creduli, in schimbul leilor romanesti, drept garantie, o geanta de tip borseta, prevazuta cu un lacat mic, in care pretindeau ca se afla valuta.

Scenariul dupa care actionau escrocii era simplu: cei doi – un barbat si o femeie, imbracati bine, circulau cu un autoturism marca Skoda Felicia de culoare rosie, cu numere straine. Ei opreau masina in dreptul unei persoane si-o intrebau despre locul unde se gaseste Spitalul Judetean, motivand ca au o rudenie internata la ortopedie, care trebuie operata de urgenta. Din vorba in vorba, cei doi escroci ating si punctul sensibil, respectiv cel al banilor de care au nevoie pentru a-l plati pe medicul ortoped, precizand, in acelasi timp ca au asupra lor doar valuta. Dupa care ii intrebau pe cei acostati daca nu cumva aveau acasa bani, pe care sa li-i imprumute pentru cateva ore, pana reuseau sa schimbe valuta. Castigandu-le increderea, credulii ii duceau acasa pe escroci si le ofereau bani romanesti, in timp ce barbatul simula cum pune un teanc de valuta in borseta pe care o inchidea apoi cu un lacat mic, lasand-o in grija acestora pana se intorceau. Insa cei doi nu mai reveneau niciodata la cei de la care luau banii, iar acestia, cand deschideau borseta aveau neplacuta surpriza sa gaseasca in ea doar ziare, sticle de suc si cutii goale. Cei trei salajeni au fost fraieriti, astfel, de 5.000 lei.

Politistii salajeni nu au reusit, deocamdata, sa dea de urma escrocilor, insa pot furniza semnalmentele lor pentru ca acestia sa nu mai poata insela si alte persoane. Barbatul are circa 40 de ani, e inalt, brunet si nebarbierit. Femeia e inalta, are circa 30 de ani si are o fata rotunda. Cei doi vorbesc limba maghiara si pretind ca sunt din Budapesta. Din investigatiile facute de politisti rezulta ca cei doi au mai operat in mod similar si in Bihor si Suceava.

Politia Salaj le recomanda salajenilor sa nu mai fie atat de creduli in relatiile cu persoanele straine care-i acosteaza pe strada sau le bat la usa apartamentului si le cer bani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »