Atentie, au innebunit capusele!

Magazin Salajean 3 iulie 2012 0
Atentie, au innebunit capusele!

Aproximativ 300 de salajeni au fost muscati de capuse, in aceasta vara, iar numarul cazurilor continua sa sporeasca de fiecare data cand oamenii ies la iarba verde. Desi isi cumpara din farmacii solutii repelante, numeroase persoane sunt pur si simplu ghinioniste si nu scapa de aceste insecte care transmit o sumedenie de boli, printre care si periculoasa maladie Lyme.

Cazurile de persoane muscate de capuse si ajunse la spital continua sa fie inregistrate in Salaj, numarul total al celor care au avut nevoie de ingrijirile medicilor, in aceasta vara, dupa ce au fost muscati de aceste insecte fiind de aproximativ 300. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Mariana Ortelecan, ne-a declarat ca situatiile sunt intalnite mai ales in week-end, cand lumea profita de timpul frumos pentru a iesi la picnic si la iarba verde.

Astfel, daca in zilele lucratoare persoanele care cer ajutorul medicilor dupa ce au fost muscate de capuse sunt rare, putand fi numarate lejer pe degetele de la o mana, statistica de la finalurile de saptamana este ingrijoratoare, de-a dreptul: intre zece si 39 de cazuri au fost inregistrate in week-endurile care s-au scurs din aprilie si pana in prezent, numarul pacientilor fiind mare raportat la intervalul de timp in care au fost inregistrate. Tragand linie si adunand, finalurile de saptamana ale acestei primaveri au totalizat aproximativ 300 de asemenea pacienti.

Potrivit statisticilor detinute de spitalul respectiv, pacientii sunt atat din randul copiilor

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »