Atenţie la mâna întinsă… cică pentru alţii!

Magazin Salajean 23 mai 2011 0

Atenţie la mâna întinsă... cică pentru alţii!

Patru persoane au fost sancţionate contravenţional de către agenţii comunitari, în ultima săptămână, după ce au fost prinse prin municipiul Zalău cerând bani trecătorilor pentru ajutorarea unor oameni fie cu afecţiuni grave de sănătate, fie rămaşi fără locuinţe în urma inundaţiilor de anul trecut. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Comunitare Zalău, Lucian Trif, aceste persoane nu aveau autorizaţie pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi. Cele patru persoane din Gherla, Dej şi Bistriţa au fost depistate în timp ce desfăşurau activităţi de colectare de fonduri pe domeniul public fără îndeplinirea formelor legale.

Mai mult, acestea nici nu aveau chitanţier pentru eliberarea unor dovezi scriptice acelora care le dădeau diferite sume de bani. Respectivii au fost sancţionaţi contravenţional fiecare cu amendă în valoare de 140 de lei, totodată, luându-se măsura complementară de îndrumare a acestora către domiciliu, a declarat Lucian Trif. Reprezentanţii Poliţiei Comunitare atrag atenţia cetăţenilor să nu dea bani unor astfel de persoane fără a primi în schimb chitanţe, anterior solicitându-le acestora prezentarea unor acte doveditoare.

Sancţiunile aplicate în perioada 12-19 mai de către agenţii comunitari au fost în număr de 49, dintre care 25 de amenzi în valoare de peste 6.000 de lei, iar restul avertismente. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, în număr de 19, au fost date proprietarilor care şi-au parcat autovehicule în alte locuri decât cele special amenajate, precum şi alte zece celor au aruncat pe domeniul public resturi de ţigări. Tot în perioada de referinţă, agenţii comunitari au răspuns la un număr de 56 de sesizări ale cetăţenilor, din care un număr de 43 au fost rezolvate pe loc, iar restul au fost transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »