Atelier de informatica pentru copiii cu dizabilitati Sindrom Down

Magazin Salajean 27 septembrie 2010 0

Atelier de informatica pentru copiii cu dizabilitati Sindrom DownSase calculatoare au fost instalate in Atelierul de Informatica deschis, in luna septembrie, in cadrul Centrului de zi pentru copiii cu dizabilitati Sindrom Down din Cehu Silvaniei. Cei 12 copii cu dizabiltati motorii si psihice, inscrisi in programele si activitatile centrului, au astfel sansa de a-si dezvolta cunostintele si diversifica activitatile de zi cu zi.

Asociatia Sindrom Down a castigat cele sase calculatoare, pentru dotarea unei sali de informatica pentru copiii din centru, in urma candidaturii la proiectul lansat de Assoclic. Proiectul a fost conceput de voluntarii organizatiei, in urma aprobarii acestuia fiind deschis Atelierul de Informatica al Asociatiei Sindrom Down, unde copiii desfasoara, pe baza unui program, activitati de invatare a utilizarii calculatorului si de joc. Copiii s-au bucurat foarte mult de cadoul primit de la Ateliere fara Frontiere. Instalarea calculatoarelor a fost realizata de un tanar voluntar, frate al unui copil inscris in centru. Tot acest tanar i-a instruit pe copii cum sa foloseasca aceste calculatoare si de atunci nu a trecut nicio zi in care sa nu se joace. Doar doi copii nu au reusit inca sa utilizeze calculatorul, in aceste cazuri fiind vorba de copii cu dizabilitati de gradul I. Dar speram ca vom reusi acest lucru, in timp, alaturi de noul asistent social care urmeaza sa lucreze la noi in centru. Fiind un program organizat de utilizare si invatare, pana acum copiii au invatat sa deschida si inchida calculatorul, sa acceseze si utilizeze jocuri. Se joaca impreuna, in retea, bucurandu-se de succesul lor, ceea ce ofera atat ingrijitorilor, cat si parintilor, sprijin intr-o buna educare si dezvoltare a copiilor, a afirmat presedintele asociatiei Sindrom Down, Nagy Elisabeta. Potrivit acesteia, se doreste ca acest mic atelier sa fie dotat si cu mese speciale pentru calculatoare, pentru a imbunatati conditiile si aspectul din interiorul atelierului. Pentru viitor, reprezentantii asociatiei doresc ca, impreuna cu ceilalti copii din oras si imprejurimi, sa organizeze activitati interactive sub forma de concursuri sau intalniri tematice pentru o integrare cat mai buna a tinerilor cu dizabilitati in societate.

Presedintele asociatiei a precizat ca in perioada de cinci ani de activitate a centrului, s-au inregistrat numeroase realizari. Impreuna cu copiii am reusit sa confectionam si vinde obiecte decorative, am participat la competitii sportive nationale speciale realizate in muntii Retezat si Zalau in 2009 si 2010. In urma activitatilor desfasurate, copiii au dobandit deprinderi tehnice de lucru si cunostinte noi prin jocul in echipa, utilizarea calculatorului, participarea la evenimente, dezvoltandu-si astfel gandirea logica, creativitatea si comunicarea afectiva, a incheiat Nagy.

Asociatia Sindrom Down a fost infiintata in anul 2005. In cadrul acesteia functioneaza Centrul de zi pentru copii si tineri cu dizabilitati, fiind inscrisi 12 beneficiari directi, copii cu dizabiltati motorii si pshice inscrisi in programele si activitatile centrului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »