Atatorul de ovine din Hereclean va fi deschis in 2008

Magazin Salajean 16 octombrie 2007 0

Salajul va avea cel mai mare atator de ovine din Transilvania, unitatea fiind in curs de amenajare in Hereclean. Vicepresedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din Salaj, Ioan Daratan, ne-a declarat ca atatorul va fi dotat cu utilaje de profil la standarde europene, camerele frigorifice si linia tehnologica urmand sa fie achizitionate din Italia. Vrem ca procesul de taiere a animalelor sa se realizeze in conditii tune. Atatorul va fi specializat pe sacrificarea ovinelor si va asigura servicii atat pentru Salaj, cat si pentru judetele vecine, a spus Ioan Daratan.

Investitia totala este de 2 milioane de euro, iar lucrarile de amenajare a atatorului au inceput in luna iunie a anului in curs. Potrivit sursei citate, pana in momentul de fata a fost realizat demisolul constructiei, in incaperile de aici fiind prevazute spre montare utilajele unitatii. La partea superioara a cladirii lucrarile vor continua lunile viitoare, investitorii dorind ca in fetruarie 2008 atatorul sa poata fi deschis.

Daca se va reusi respectarea acestui termen, Salajul va avea un atator autorizat pentru sartatorile pascale de anul viitor, astfel ca mieii vor putea fi sacrificati la standardele prevazute de lege.

In acest an, din cauza ca in judet nu exista nici o unitate de atatorizare autorizata, trei atatoare au primit aviz de functionare in saptamana pascala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »