Astazi – ultima zi de depunere a Formularului 200

Magazin Salajean 17 mai 2010 0

Astazi - ultima zi de depunere a Formularului 200Ultima zi in care mai poate fi depus Formularul 200 privind veniturile incasate in 2009 este astazi. Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj anunta contribuabilii – persoane fizice – ca astazi este ultima zi in care mai poate fi depus Formularul 200 privind veniturile realizate in anul 2009. Formularul 200 se completeaza de catre contribuabilii persoane fizice care obtin venituri din: activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, arenda), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc.) si din operatiuni de valuta la termen . Intrucat, in perioada 1 ianuarie 2009 – 31 decembrie 2009, inclusiv, castigurile realizate de persoanele fizice din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, sunt considerate venituri neimpozabile, acestea nu se declara prin Declaratia privind veniturile realizate pentru anul fiscal 2009.

Formularul 200 poate fi descarcat de pe site-ul ANAF – Declaratie privind veniturile realizate, prin accesarea portalului www.anaf.ro /Asistenta contribuabili/Toate formularele, cu explicatii sau poate fi obtinut direct de la sediul administratiilor financiare. Declaratiile de venit pot fi depuse de catre contribuabili: direct la sediul administratiei financiare (registratura organului fiscal) de care apartin; la oficiul postal, prin scrisoare recomandata; on-line, pe site-ul www.anaf.ro.

Pentru depunerea on-line a Declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii 455/2001 privind semnatura electronica si sa se inregistreze ca utilizatori ai serviciului Depunere declaratii on-line, prin transmiterea, in format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (http://www.anaf.ro).

In ceea ce priveste completarea corecta a formularului, contribuabilii pot solicita asistenta la sediile administratiilor financiare, pot apela Biroul Central de Asistenta al Contribuabililor, la numarul de telefon 0314/039160 sau pot accesa site-ul ANAF, unde pe prima pagina / Acasa / la sectiunea Contribuabili, a fost introdus un ghid electronic (prezentare Power Point) Cum completam declaratia de venit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »