Astazi, politistii scot radarele noi in cascada

Magazin Salajean 9 aprilie 2010 0

Astazi, politistii scot radarele noi in cascadaAstazi, soferii care se aventureaza pe drumul european E81, respectiv pe ruta Satu Mare – Zalau – Cluj, ar trebui sa fie cuminti in trafic daca nu vor sa se aleaga cu amenzi destul de piperate ori chiar sa ramana fara carnetul de conducere. Politistii organizeaza, in cursul zilei de astazi, o actiune pentru combaterea vitezei excesive si a altor abateri grave ce pun in pericol siguranta circulatiei, amplasand radare in cascada in zone cu risc sporit de producere a accidentelor la nivelul judetului Salaj.

La aceasta actiune vor participa efective de politie de ordine publica si Politia Rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. Vor actiona in zonele in care s-au produs cele mai multe accidente rutiere, precum si in zonele cu risc criminogen, ne-a declarat comisar sef de politie, Vasile Sabau, seful Politiei Rutiere Salaj. Actiunea se desfasoara la nivel national, sub deviza Alege viata!, si are ca scop cresterea gradului de siguranta rutiera si reducerea victimizarii populatiei prin accidente de circulatie. Vor fi puse in actiune, in toata tara, nu mai putin de 449 de aparate noi destinate supravegherii traficului rutier si masurarii vitezei de deplasare a autovehiculelor. In Salaj vor fi scoase in trafic toate cele opt masini dotate cu aparate radar noi, precum si celelalte patru mai vechi aflate in dotarea Politiei.

Conducatorii auto ar trebui sa stie ca radarul inregistreaza soferii vitezomani cu 30 de secunde inainte de a fi pornit. Conducatorii nu scapa nici cand aparatul se afla in stand-by, intrucat porneste automat daca un autoturism depaseste viteza legala. Noile radare au un buton in plus care declanseaza pornirea. Astfel, politistul nu mai este nevoit sa tina radarul pornit de la inceputul misiunii si pana la sfarsit, ci il activeaza doar atunci cand in raza lui intra soferi cu potential ridicat de viteza. Soferul respectiv nu mai are practic timp sa reduca viteza, sa faca vreo miscare pentru a scapa.

Intr-o fractiune de secunda, conducatorul auto este fotografiat, inregistrat, fara ca soferul sa mai poata reactiona. Actiunea are ca scop cresterea gradului de siguranta rutiera si reducerea victimizarii populatiei prin accidente de circulatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »