Astazi este ultima zi pentru plata impozitelor

Magazin Salajean 30 septembrie 2010 0

Astazi este ultima zi pentru plata impozitelorPrimaria municipiului Zalau face cunoscut ca astazi este este ultima zi pentru plata taxelor si impozitelor locale.

In conformitate cu prevederile Codului fiscal, impozitele si taxele locale se platesc anual, in doua transe egale, iar termenele de plata sunt 31 martie si 30 septembrie, pentru sumele din anul in curs. Fac exceptie taxa de reclama si publicitate, taxa hoteliera, taxa vehicule lente si impozitul pe spectacole ale caror termene de plata sunt 10 a lunii urmatoare, 15 a lunii urmatoare, respectiv 31 martie pentru taxa vehicule lente.

Persoanele fizice care au in proprietate autoturisme cu capacitate cilindrica de peste 2000 de centimetri cubi sau mai multe cladiri si achita integral impozitele aferente anului 2010, precum si diferentele de impozite calculate in baza OUG 59/2010, beneficiaza de bonificatie de 10 la suta pentru diferenta mentionata. Pentru anul fiscal 2010, termenul de plata a diferentelor de impozit este 31 decembrie 2010.

Reamintim ca persoanele care au in proprietate doua sau mai multe cladiri, incepand cu 1 iulie 2010, datoreaza un impozit pe cladiri majorat, dupa cum urmeaza: cu 65 la suta pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150 la suta pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu si cu 300 la suta pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Nu intra sub incidenta acestei obligatii persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala. In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri, in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar. Persoanele cu doua sau mai multe proprietati (indiferent prin ce mod au dobandit aceste proprietati) au obligatia sa depuna o declaratie speciala la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale in raza carora isi au domiciliul, precum si la cele in raza carora sunt situate celelalte cladiri ale acestora.

Programul la ghiseele Serviciului Impozite si Taxe Locale este luni, miercuri, joi si vineri, de la 7 la 16,30, si marti, de la 7 la 18,30, iar programul inspectorilor este de luni pana joi, intre orele 7

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »