Asocierea – respinsa iar de zalauani

Magazin Salajean 10 septembrie 2007 0

Asocierea - respinsa iar de zalauani

Zalauanii continua sa treaca dintr-o extrema in alta in ceea ce priveste refacerea asociatiilor de proprietari. Dupa ce la inceput erau reticenti fata de acest lucru, apoi, s-au razgandit, in aceasta vara au imbratisat din nou varianta reticentei fata de asociere. Constituirea in asemenea organizatii la nivel de bloc sau strada este pentru locuitorii municipiului inutila, oamenii considerand ca se pot descurca mai simplu cu plata individuala a utilitatilor si cu intretinerea imobilelor unde locuiesc.

Potrivit Biroului de presa al Primariei Zalau, numarul asociatiilor de proprietari din oras a ramas aproape neschimbat fata de anul trecut. In prezent, Zalaul are 63 de astfel de asociatii, compativ cu 2006, cand urbea numara 61. Decizia zalauanilor ca asocierea nu este utila a venit dupa ce fondurile pentru reabilitarea termica a imobilelor au fost destinate doar pentru acele asociatii racordate la CET.

Reamintim ca prin programul de reabilitare termica hotarat de Guvern lucrarile erau finantate o treime de asociatia de proprietari, restul de bani impartindu-se intre bugetul de stat si autoritatile locale.

La ora actuala, in Zalau au fost reabilitate remic doar cateva blocuri in cartierul Bradet, dar investitia a fost suportata in regin privat de locatari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »